Nyitókép forrása: cnbc.com

 

A Trump kormányzat exportkorlátozások bevezetését fontolgatja Kína legnagyobb félvezetőgyártójával szemben. A védelmi minisztérium szóvivője szerint a kínai Semiconductor Manufacturing International Corporationt fel kéne venni a kereskedelmi minisztérium feketelistájára.

 

A feketelistán szereplő vállalatok eltiltják egy sor amerikai terméktől vagy szabadalomtól – az intézkedés kifejezetten a kínai tech-vállalatok ellen irányul. Az amerikai államapparátus fokozatosan növeli a kínai cégekre gyakorolt nyomást – a két ország közt tehát egyre élesebbre fordul a technológiai háború.

 

Az amerikai vállalatok elsősorban szabadalmakat nyújtanak a kínai félnek. Már a Huawei-ügy kirobbanása kapcsán is sok szakértő úgy nyilatkozott, ha az összes amerikai szabadalomtól eltiltják a cégeket, akkor az a kínai IT-szektor teljes összeomlásához vezetne.

 hirdetes_300x300  

 

Amerikai tisztviselők nemrég bejelentették, hogy ha tovább szigorítják a Huawei-re vonatkozó korlátozásokat, hogy csökkentsék a vállalat hozzáférését a legújabb technológiát képviselő chipekhez.

 

A feketelistán jelenleg 275 kínai székhellyel rendelkező vállalat szerepel.

 

Az amerikai-kínai hátteréről bővebben alábbi cikkünkben olvashat:

 

Huawei-ügy: Amerikai-kínai kütyüháború

 

Az USA háborút hirdetetett a Huawei ellen, a Google is odacsapott a kínai óriásnak

 

Halálra ítéltek egy kanadai állampolgárt Kínában

 

Körkép.sk, cnbc.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!