Nyitókép: TASR/Gregor Fischer/dpa

 

Az alapiskola felső tagozatos tanulóira és a középiskolás diákokra vonatkozó kötelező maszkviselést a lakosság 48,1%-a támogatja.

 

Ezzel szemben a diákok kötelező maszkviselésével a megkérdezettek 46,3%-a nem ért egyet. A megkérdezett adatközlők 5,5%-át nem érdekli a téma, illetve nem szándékoznak ezzel kapcsolatban nyilatkozni.

 

 hirdetes_810x300  

Mindez abból a közvélemény-kutatásból derült ki, amit a Nielsen Admosphere dolgozott ki a SITA hírügynökségnek. Az online kérdőívet 514 adatközlő töltötte ki, akik 15 évnél idősebbek voltak.

 

Az iskolások maszkviselését leginkább az 55 év feletti személyek támogatják (60%). Ezzel szemben a diákok maszkviselése ellen leginkább a 35 és 44 év közötti személyek tiltakoznak (50,9%).

 

A diákok kötelező maszkviselésére vonatkozó rendelkezést inkább a férfiak (48,2%), mintsem a nők (48,1%) támogatják.

 

A végzettséget illetően az iskolai maszkviselést elsősorban a felsőfokú végzettséggel rendelkező (54,1%) személyek helyeslik. A középiskolai végzettségű polgároknak a 47,5%-a, míg az alapiskolai végzettségű, illetve az érettségi nélküli középiskolát végzett polgároknak a 44,2%-a támogatja a diákok iskolai maszkviselését.

 

A Nyugat-Szlovákiában élő válaszadóknak a 49%-a ért egyet ezzel az óvintézkedéssel, míg a kelet-szlovákiaiaknak a 48,1%-a, az ország középső részén élő polgároknak pedig a 46,5%-a.

 

A válságstáb augusztus végén vezette be a kötelező maszkviselést az alapiskola felső tagozatos tanulói, a középiskolás diákok, illetve a pedagógusok számára. Az óvintézkedés szeptember első két hetében lesz érvényben.

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.