Nyitókép: Körkép.sk

 

Sétálgatások, hétvége előtti beszélgetések. Így jellemezhetnénk a hét utolsó munkanapjának utcai történéseit Komáromban.

 

 

A búcsúzó nyár sokakat kivonzott a város utcáira. Komárom gazdag történelmi múlttal rendelkezik, látnivalókból vendéglátóipari egységekből is akad bőven.

 hirdetes_400x285  

 

 

Ebédidő közeledtével az éttermek is egyre inkább megteltek. A jó étekhez illő hangulatot a történelmi városközpont fokozza.

 

 

A településen népszerű turistalátványosság az Európa udvar. Egy idős bácsi dúdolva festegetett a padon. Néhányan beszélgetésbe elegyedtek vele. Többen csak nézelődtek, fényképezgettek, mások üdítőitalaik mellett beszélgettek.

 

 

A Klapka György tér népszerű találkozó- és kedvelt pihenőhely. Céltalan csatangolásba kezdtünk a városközpontban,  egy pénteki helyzetkép kedvéért kedves Olvasóinknak.

 

 

Néhányan fürge léptekkel siettek dolgukra. A sétálók beszélgetéséből akarva-akaratlanul is megütötte a fülünket néhány mondatfoszlány. Meglepetésünkre például ilyeneket:  „Vieš, amikor ott voltunk a…” – mondta a hölgy tovább haladva. Egy fiatalember így szólt a mellette állóhoz: „Poď, ideme na coffee! Ne kéresd magad!”

 

 

Ledöbbenve ültünk a padon azon tűnődve, vajon elfelejtették a magyar kifejezésekett?! Vagy csak törik a  magyar nyelvet?! Na, de mi van az angol szóval?! Vagy talán ez lenne a trendi, s mi lennénk maradiak?! Reméljük nem, és költői kérdéseinkre azzal nyugtattuk magunkat, hogy a hallottak vélhetően csupán furcsa véletlen volt…

 

 

Nincs is jobb annál, mint a hőségben egy hűsítő limonádé, vagy fagylalt elfogyasztása. Komáromban is ez a helyzet, ahol korosztálytól függetlenül  sokan nyalták a gombócot.

 

 

A gyermekek vidáman sétálgattak nagyszüleikkel, szüleikkel. Kiváncsian nézték a turistavonatot, amellyel Komárom egyes nevezetességei tekintetők meg.

 

 

A városban is felütötte fejét az új divat: séta helyett vagy mellett többen elektromos rollert használnak. Az eszköz környezetkímélősége, s a parkolás miatt egyaránt hasznos.

 

 

A templomajtó itt is mindenki előtt nyitva áll. Egyesek ki is használták, hogy imára kulcsolt kézzel Istenhez forduljanak…

 

További képeink:

 

 

 

 

 

 

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.