Jusztina
  • HUF: 363.44
  • USD: 1.16
  • 8 °C
  • 19 °C

Hirdetés (X)

Mindennapjaink

Az oktatási államtitkár szerint a korlátozások nem következetesek, ártanak a sport egész ágazatának

Október elejétől még szigorúbb intézkedések jönnének, a jégkorong és a foci is rajta veszthet

Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Az Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztérium államtitkára, Ivan Husár kritizálja a Közegészségügyi Hivatal több járványügyi rendelkezését is, amelyek szerinte veszélyeztetik a szlovákiai sportágazat működését, ezért vitát sürget a korlátozó intézkedések témájában.

 

Az oktatási minisztrérium tucatnyi sportegyesülettel és a gazdasági minisztériummal fog tárgyalni csütörtökön egy olyan állami támogatás létrehozásáról, amely megpróbálná ellensúlyozni a sportágazat járvány miatti bevételkiesését.

 

Husár szerint a közegészségügyi hivatal intézkedései nem következetesek.

 

„Úgy hisszük, hogy a tömegrendezvények korlátozásakor az emberek egészségén kívül a gazdaság és az ország működésére is tekintettel kell lenni. Egyúttal a sporteseményekre vonatkozó korlátozásoknak különbséget kellene tenni, hogy a korlátozás kikre vonatkozik: nézőkre, sportolókra, mindenkire? Azt javasoljuk, hogy engedélyezzék a mérkőzéseket, és a korlátozások csak a nézők számára vonatkozzon”

 

mondta Husár.

 

A jégkorong klubok szövetsége már tiltakozott a korlátozó intézkedések ellen. Ebben a sportágban az a veszély fenyeget, hogy az intézkedések miatt a Tipos extraliga el sem kezdődik a tervezett időpontban.

 

A Fortuna Liga mérkőzései is veszélyben vannak, ráadásul többen attól tartanak, hogy a korlátozások miatt munkahelyek szűnhetnek meg a profi futball ágazatában.

 

Október elejétől a jelenlegi létszám ötödére kellene csökkenteni a nézők számát a mérkőzéseken. Erről Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi miniszter pénteken tájékoztatott. A zöld besorolású járásokban a kültéri rendezvényeken legfeljebb 200-an vehetnek részt, szigorúan maszkban, a beltéri rendezvények felső határa 100 fő. A narancssárga és vörös besorolású járásokban kültéren legfeljebb 100 fős rendezvények tarthatók, beltéren pedig csak 50 főig rendezhető akció.

 

Sport.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket