Nyitókép: TASR/Dano Veselský

 

Péntektől (szept. 18.) a kulturális- és sportrendezvényeken a jelenlévő személyek számába csak a nézőközönség számítódik bele. A frissítők árusítása tilos. A sportrendezvényeken pedig minden második sorban szabad csak ülni.

 

A vendéglátó-ipari egységekben a tömegrendezvények megtartása tilos, kivételt képeznek az esküvők, halotti torok és keresztelők 150 személyig.

 

 hirdetes_810x300  

Tömegrendezvények

 

A kültéri tömegrendezvényeken továbbra is legfeljebb 1 000 fő, míg a beltéri rendezvényeken maximum 500 fő tartózkodhat egyszerre.

 

Kivételt képeznek azok a rendezvények, ahol az akció kezdetekor az összes résztvevő egy 12 óránál nem régebbi negatív koronavírus-tesztet tud felmutatni.

 

A higiénikusok a sakktáblaszerű ülésrend betartását ajánlják a rendezvényeken, kivételt képeznek az egy háztartásban élő személyek.

 

A sportrendezvényeken a szervezőnek csak minden második sorba szabad leültetnie a nézőközönséget.

 

A kültéri tömegrendezvények során a szervezőnek ki kell jelölnie a rendezvény helyszínét, ezenkívül pedig a ki- és bejáratot is fel kell tüntetnie.

 

A vendéglátó-ipari egységekben a tiltás a diszkók és a táncos mulatságok megszervezésére vonatkozik, a mindennapi szolgáltatásnyújtásra nem vonatkozik.

 

Az esküvőkre vonatkozó 100 fős korlátozás várhatóan csak október 1-jén lép érvénybe.

 

Az óvintézkedéseket a piros régiókban az illetékes regionális közegészségügyi hivatal tovább szigoríthatja.

 

Edzőtáborok

 

Az edzőtáborokban minden résztvevőnek az esemény kezdetet előtt negatív koronavírus-tesztet kell felmutatnia a szervezőnek, ami nem lehet régebbi 72 óránál. Szintén negatív teszttel kell rendelkezniük azoknak a személyeknek is, akik a szervező nevében lépnek fel.

 

A szervezőnek továbbá minden olyan személy számára meg kell tiltania a rendezvényen való részvételt, aki a koronavírus tüneteit produkálja.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.