Urbán Andrea interjúja Holocsy Katalinnal.

 

Holocsy Katalin (43), a Komáromi Jókai Színház művésznője.

 

Mikor láthatják újra a szlovákiai magyarok a Komáromi Jókai Színház színészeit a színpadon, mikor indulnak az előadások?

 

 hirdetes_810x300  

Július 7-én kezdtünk újra próbálni. Mégpedig a vírus miatt félbe maradt Arisztophanész Lüszisztrate című vígjáték nyomán Szilágyi Eszter Anna átiratát Hargitai Iván rendezésében, amit a közönség szeptemberben láthat a színházban. Ez egy ókori görög vígjáték, amelynek egy mai dramatizált formája kerül megrendezésre.

 

Szeptember 18-án volt a Szeretkezz, ne háborúzz! előadásunk premierje, ma, szeptember 21-én 19 órai kezdettel pedig a Hamlet főpróbáját tartjuk.

 

Térjünk vissza egy kicsit a múltba. Mikor dőlt el egyáltalán az, hogy a színművészeti pályát választod?

 

Az édesapám is színész volt, úgyhogy mi a nővéremmel egyszerűen beleszülettünk ebbe a világba. Talán ezért is választottuk mindketten ezt a pályát. Az én esetemben  még előtte volt egy kis kitérő, mert a színművészeti  előtt Veszprémben elvégeztem a   Hittudományi Főiskola hittanári szakát. De a sors mégiscsak visszavezetett  a színházhoz. Ugyanis Pozsonyban folytattam tanulmányaimat a színművészeti főiskolán, ahol osztályvezető tanáraim Emília Vášáryová és Martin Huba voltak. Majd az iskola befejezése után leszerződtem a Komáromi Jókai Színházhoz. Ennek immár 18 éve.

 

Milyenek egy színésznő hétköznapjai?

 

Két csodálatos kislány édesanyja vagyok. Hanna 9, Róza pedig 7 éves.  Tehát kicsit pergősebbek a napjaim, amióta megszülettek. Öt évig anyasági szabadságon voltam. Ez idő alatt semmilyen színházi munkát nem vállaltam. Úgy éreztem, hogy a kislányaim mellett van a helyem.  Amikor a kisebbik lányom elkezdett óvodába járni, akkor tértem vissza a színházhoz.  Amióta újra dolgozom, elég sok feladat hárul rám, mint minden dolgozó édesanyára.  A mi helyzetünk talán annyival nehezebb, hogy rendszertelenebb időbeosztásban dolgozunk. Sok esetben este is próbálunk és játszunk, ill. elég sok tájelőadásunk is van. Ez egy kicsit megnehezíti a hétköznapjaimat, de szerencsére nagyon jó segítőkre leltem. Mindenekelőtt a férjem meg a családom, és van egy Évikénk, aki akkor segít be, amikor éppen senki nem ér rá. A lányok egyébként szeretnek színházba járni. A Padlás című előadásunknak majdnem az összes komáromi reprízét látták.

 

Hogy éltétek meg a pandémiát?

 

Hát, ez a vírus váratlanul köszöntött be mind a színházi, mind a magánéletünkbe. Még az elején azt hittük, hogy ez csak egy két hetes kis szünidő lesz. Én gyorsan elkezdtem otthon takarítani, ablakot mosni, szóval mindent, amire azelőtt nem nagyon volt időm. Aztán kiderült, hogy ez egy kicsit hosszabb lefolyású lesz. Mivelhogy van egy másodikos kislányom, elindult vele az online oktatás. Így tanulással teltek a délelőttök, majd küldözgettük vissza az iskolába a tananyagokat, amiket otthon elvégeztünk. Közben telefonon keresztül volt zongoraóránk, táncóránk stb. Egy kicsit megismerkedtünk ezzel az online világgal. Aztán a napjaink hátralévő részét kint töltöttük a szabadban. Dunaradványon lakunk a Duna mellett, így rengeteget sétálhattunk, túrázhattunk vagy kerékpározhattunk.

 

Tekintettel arra, hogy nem idevalósi vagyok, igaz az a hír, hogy Dunaradvány a komáromi régió egyik legszebb települése?

 

Igen, ezzel a megállapítással teljesen egyetértek. Dunaradvány csodálatos hely. Közvetlenül a Duna mellett lakunk. És nem csak a panoráma nagyszerű, de az ott élő kis közösség is.

 

A karantén időszaka alatt én is beálltam a kovászolók csapatába, ugyanis én is nekiálltam aktívan sütni a kovászos kenyeret és mindenféle kalácsokat. Rájöttem, hogy ez nem is olyan bonyolult és össze sem lehet hasonlítani az üzleti kenyérrel.  Azóta is dagasztok, gyúrok otthon és sütögetem a kovászos kenyeret a családom legnagyobb örömére. Ennek az időszaknak azért nagyon sok jó hozadéka is volt. Mivel megállt a világ, nem kellett sehová rohanni volt időnk magunkra és egymásra is figyelni. Olyan filmek és könyvek kerülhettek elő, amik a nagy rohanás miatt eddig várattak magukra.

 

 

Nemcsak amióta gyerekeim vannak, de már előtte is  odafigyeltem az egészséges életmódra. Aktív vitaminfogyasztó voltam és vagyok a mai napig. Amikor megszülettek a lányaim, még jobban bele vetettem magam az egészséges táplálkozás és a vitaminok világába. Tanulmányoztam, hogyan tudnám a családom egészségét megőrizni, az immunrendszerünket folyamatosan naprakész állapotban tartani.  Eközben rátaláltam egy termékcsaládra, amelyből számomra a legfontosabb a folyékony liposzómás C-vitamin lett. Tudva a C-vitamin fontos szerepét a szervezetben, és ismerve Szentgyörgyi Albert munkásságát, sikerült megtalálni azt, amit már régóta kerestem. Mégpedig egy szintén magyar eredetű folyékony liposzómás C-vitamint a Naja Forest-től, amelynek a megnevezése CEMSM. Ez a termék 95 %-ban felhasználódik. A C vitaminon kívül tartalmaz még E vitamínt, MSM-et és arginínt. A fogyasztása után szinte azonnal felszívódik. Ami külön öröm számomra, hogy a kislányaim is nagyon szeretik fogyasztani, mert nagyon kellemes narancsos az íze. Folyékony állapotú. Minden reggel fél órával a reggeli előtt egy kis kanállal fogyasztanak belőle. Nem okoz egyáltalán semmilyen gondot a készítmény  lenyelése.

 

Ezen kívül az immunrendszer erősítése érdekében még elkezdtem fogyasztani ugyanettől a Naja Forest  gyártótól az N6-os folyékony méhpempővel dúsított gomba kivonatot is, amely úgyszintén nagyon kellemes ízű. Nagyon fontosnak tartom, főleg ebben az időszakban az immunrendszerünk folyamatos karbantartását ilyen típusú készítményekkel, mert sajnos a táplálékokban már nem minden esetben találhatóak meg azok a vitaminok, ásványi és egyéb anyagok, amelyek a szervezetünk számára nélkülözhetetlenek. És végezetül, ami szintén megfogott a Naja Forest folyékony gombakivonatokban,  az a tény,  hogy a világon elsőként kezdte ez a győri cég gyártani ill. saját kifejlesztett eljárással elsőként előállítani a gyógyító gomba hatóanyagának folyékony kivonatát.

 

Hol lehet kapni ezt a NAJA FOREST CEMSM folyékony liposzomális C vitamint Szlovákiában?

 

Tudomásom szerint Révkomáromban már több patikában is kapható. Ezek közül a komáromi 2. lakótelepi Bionatur patikát emelném ki, ahol mi is vásároljuk, de egyébként a www.digilekaren.sk  oldalról is lehet  rendelni.

 

Köszönjük szépen ezt a rövid kis beszélgetést, sok sikert kívánunk a következő szezonban, ill. kívánunk erős immunrendszert a Naja Forest termékcsalád fogyasztásával az egész családnak.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.