Nyitókép forrása: illusztráció/Körkép.sk/KL

 

Október 1-je után is érvényben marad a magyar határzár intézkedés, de a külföldiek beutazását tiltó rendelkezés alól a visegrádi országok polgárai továbbra is kivételt kapnak.

 

Ennek értelmében a cseh, lengyel és szlovák állampolgárok beléphetnek Magyarország területére, amennyiben  igazolják, hogy szeptember 1-je előtt foglaltak szállást az ország területén, és a határ átlépésekor fel tudnak mutatni egy öt napnál nem idősebb negatív PCR tesztet, amely magyar vagy angol nyelvű.

 

A szlovák állampolgárok ezen kívül legfeljebb 24 órára és legfeljebb a határátkelőtől számított 30 kilométeres távolságban beutazhatnak Magyarországra.

  hirdetes_300x300   

 

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter hétfői bejelentése során hangsúlyozta, hogy a visegrádi országokkal szembeni kivételek lehetővé tétele hátterében az áll, hogy ezek az országok a kezdetektől együttműködtek a járvány feltartóztatásában Magyarországgal.

 

A magyar kormány szeptember 1-jén rendelt el határzárat a koronavírus-járvány újbóli fellángolása miatt.

 

A visegrádi országoknak nyújtott kivételek miatt az Európai Bizottság bírálta Budapesetet, azt állítva, hogy „állampolgársági alapon diszkriminálja az EU polgárait” és sérti „a schengeni övezet integritását”.

 

Körkép.sk,Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.