Nyitókép: mindmegette.hu

 

Éljünk Felvidék szerte, vagy akár Magyarországon, ezekben a napokban, hetekben mindenütt kellemetlenséget okoznak a fel-felbukkanó poloskák. A büdös bogarak elszaporodása érinti úgy a szlovák, mint a magyar fővárost, az összes magyarlapta települést az egész Kárpát-medencét.

 

A jellegzetes színű barna poloskák a lakásban bárhol felbukkannak. A redőnyök közé, nyílászárókba, garnisokba, függönyökbe is befészkelik magukat, és ha össze is szedjük esténként őket, másnap legalább ugyanennyi bukkan fel helyettük és röpködnek a lakásban.

 

A hideg idők megérkeztével ezek a rovarok igyekeznek melegebb helyet keresni maguknak, melyhez otthonaink ideális megoldást kínálnak.

 hirdetes_810x300  

 

De hogyan szabaduljunk meg a büdös bogaraktól, hogy ne kelljen naponta a hátrahagyott, jellegzetes bűzükkel is hadakoznunk?

 

Íme, néhány megoldás:

 

Permetszer házilag

 

Fél liter langyos víz, 1 teáskanál szódabikarbóna és fél teáskanál ecet keverékével ha bepermetezzük a nyílászárókat, hetekre nyugtunk lehet a kellemetlen bogaraktól.

 

Csapda

 

A házilag elkészített csapda összeállításához jó segítséget kínál az alábbi videó:

 

 

Permet fokhagymából

 

Szintén elriasztja a poloskákat, ha fél liter vízbe 1 evókanál fokhagymaport keverünk, vagy belenyomunk három gerezd fokhagymát, kicsit hagyjuk állni, majd kívülről bepermetezzük a nyílászárókat és a teraszon található növényeket.

 

Illóolajak keveréke

 

A teafa és mentakeverékű illóolajak is riasztóan hatnak számukra. Vízben feloldva permetezzük be a nyílászárókat, ami szintén garantált megoldást kínál.

 

Körkép.sk

Felhasznált forrás: itt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 12 olvasónak tetszik ez a cikk.