Vilma
  • HUF: 358.96
  • USD: 1.21
  • 7 °C
  • 13 °C
Mindennapjaink

Az uniós pénzügyminiszterek rábólintottak az uniós újjáépítési alap javaslatára

Kezdődhet a csatározás az Európai Parlamenttel, amely lassítani próbálja a pénzügyi csomag elfogadását

Nyitókép forrása: ft.com

 

Az uniós tagállamok pénzügyminiszterei rábólintottak az EU újjáépítési alapjának létrehozására. A miniszterek videokonferenciáján minősített többséggel szavaztak a javaslatcsomagra. A mai döntés értelmében megkezdődhet az Európai Tanács képviselete és az Európai Parlament közti tárgyalás a csomagról.

 

A 750 milliárd eurós támogatási alapot az Európai Parlamentnek is jóvá kell hagynia, amely jogállamisági kérdésekre hivatkozva elzárkózik minden kompromisszumtól.

 

A Politico.eu közlése szerint a miniszterek megállapodását gyorsította a koronavírus-járvány gyors terjedése és a korlátozó intézkedések elkerülhetetlensége. Az alapot eredetileg januártól tették volna meríthetővé, de az Európai Parlament nagy része lassította a folyamatot, részben a jogállamiság miatt, részben más országok egyéni céljainak érvényesítése végett (pl. Fukar Négyek).

 

Közben egyébként az Európai Központi Bank is megkongatta a vészharangot, jelezve, hogy a járvány első hulláma utáni gazdasági talpra állás kezd veszíteni a lendületéből.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket