Erik, Alexandra
  • HUF: 386.31
  • USD: 1.06
  • 10 °C
  • 24 °C

Hirdetés (X)

Mindennapjaink

Banksy, a titokzatos angol utcaművész készítette a nottinghami graffitit

Bezsongtak a műkedvelők, pedig azóta a képet vandálok firkálták össze. A népszerűsége azonban nem csorbult

Nyitókép forrása: bbc.com

 

Banksy, a titokzatos angol utcaművész megerősítette: ő alkotta az egyik nottinghami házfalra felkerült képet, amelyen egy kislány kerékpárgumival hullahoppozik.

 

A kép egy szépségszalon falán bukkant fel kedden. A fal előtt egy lámpaoszlopnak döntve egy kerékpár áll, amelynek hiányzik a hátsó kereke.

 

A szalon vezetője, Surinder Kaur a The Guardiannek elmondta, hogy a romos bicikli akkor került a lámpaoszlop mellé, amikor a graffiti a falra.

 

A helyi hatóság kedden órákon belül megérkezett, hogy a műalkotás védelmében egy műanyag lapot erősítsen a graffiti elé, de vandálok gyorsan telefirkálták a műanyagot.

 

“Mindenki izgalomban van, sokan jönnek ide, hogy megnézzék a képet. Nem tudjuk, hogy valódi-e, de csodálatos a festmény”

 

– tette hozzá.

 

Banksy szombaton a közösségi médiában közzétett egy képet a hullahoppozó kislányról, ezzel véget vetett a találgatásnak.

 

A rejtőzködő utcaművész eddig aukción legdrágábban elkelt képe a Devolved Parliament volt, melyen csimpánzok népesítik be a brit törvényhozás alsóházát. Az alkotásért tavaly 9,9 millió fontot (3,9 milliárd forintot) adott a győztes licitáló.

 

Forrás: Nottingham Post

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket