Nyitókép: Körkép.sk

 

Sokan intézték szombaton a bevásárlásaikat, gyógyszervásárlásaikat…

 

Kép: Körkép.sk

 

Szombat 00.01-től érvénybe lépett a kijárási tilalom. Kivételt csak a megengedett tevékenységek képezhetik, melyekről bővebben ITT írunk.

 

 hirdetes_810x300  

Koronavírus: Kijárási tilalom előtti vásárlási láz (Képriport)

 

A pénteki vásárlási láz többek között Dunaszerdahelyre is jellemző volt. A vásárlók nagy száma a városi közlekedésben is megmutatkozott, hiszen közlekedési dugók alakultak ki, a nap folyamán többször is. Szombaton újfent az átlagos szombati naphoz hasonló  mozgás volt az élelmiszerüzletekben, s az elárusítók elmondása szerint bizony a péntekihez hasonlóan ismét sokaknál tapasztalható volt az ún. pánikvásárlás.

 

 

A gyógyszertárnál többször is kígyózó sorok alakultak ki. S persze, a városban is bemutatták a parkolási leleményességet.

 

 

Megfigyeléseink szerint bevásárlás után megvették kedvenc napilapjukat, s indultak is haza. Szombaton alig akadt sétálgató ember a városban. Ha volt is, az többnyire üzletbe, gyógyszerért tartott.

 

 

Mivel a korlátozások miatt csak néhány üzletfajtát látogathatunk, így sok üzlet az elkövetkező napokra kénytelenek volt bezárni. Gondban vannak a virágüzletek, mert volt, aki hiába nyitott ki, mégsem jött vásárló. Néhány virágos a Körkép.sk-nak aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy nem tudja, mi lesz a sok, megrendelt növénnyel, amit a temetőbe szántak.

 

 

A templom hívogató harangja ugyan megkondult, de átmenetileg mindössze otthoni, „csendes” imára hív, hiszen a koronavírus-járvány miatti óvintézkedések nem engedélyezik a szentmiséken való tömeges részvételt…

 

 

Az emberek többsége bizonytalanul látja a közeljövőt, picit zavaros számukra a szlovákiai helyzet. De reménykednek abban, hogy lassacskán minden jobbra fordul.

 

További képeink:

 

 

 

 

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.