Illusztrációs kép: bacp.co.uk

 

Csütörtökön bejelentették, hogy részlegesen lezárják az országot. Ez szinte pánikhelyzetet váltott ki egyesekből. Mi lesz most? Hogyan tovább? Mire jó mindez? Mehetek-e ide/oda? És még sorolhatnánk az emberekben felmerült kérdések sorát.

 

Kép: Körkép.sk

 

A bejelentést követő pénteki napon az emberek ellepték az üzleteket. Pedig szó sem volt az élelmiszerüzletek, drogériák, gyógyszertárak bezárásáról. A bevasarló kosarakért sorakozni kellett, hiszen a helyiségek méretétől függ a vásárlók megengedett száma….

 hirdetes_810x300  

 

Kep: Körkép.sk

 

Miután az ember bejutott az üzletbe, fáradt elárusítókkal találkozott. Mint mondták, nem győzik kirakni az árut, ami azért egy sima hétköznapon, pénteken nem annyire jellemző. Volt, ahol petrezselyemből, élesztőből, kristálycukorból és tojásból is hiány volt…

 

Ahogy lépkedett a vásárló, egyre inkább fogyott a türelme. Lökdösték, elkapdosták a termékeket. A vásárlás befejeztével sorakozni kellett a fizetésnél is. Újfent percekig tartó várakozás következett, míg az elárusítók lekasszálták a megpakolt kosarakat.

 

Kep: Körkép.sk

 

A nyugtát vizsgálva felfigyelhettünk arra, hogy bizony néhány árucikk ára felkúszott. Ha csak néhány centet is…

 

Kép: Körkép.sk

 

Az embernek az októberi utolsó, „szabad”, mozgáskorlátozás nélküli pénteken olyan érzése volt, mintha az élelmiszerüzletek hetekre beárnának…. Pedig nyitva lesznek a következő napokban is.

 

Természetesen, nem általánosítunk, de információink szerint több városban és településen is ugyanez volt a helyzet.

 

 

Laky Erzsébet

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.