Nyitókép: Milan Kapusta/TASR

 

A Szlovák Posta módosítja az egyes ajánlott küldemények kézbesítését. A módosítás célja az alkalmazottak, illetve a lakosság egészségének védelme.

 

A címzettek az egyszerű és ajánlott küldeményeket a postaládájukba kapják, míg a hivatalos leveleket a szabadban kell átvenniük.

 

 hirdetes_810x300  

Amennyiben a címzett a kézbesítés ideje alatt nem tartózkodik otthon, értesítést kap a hivatalos levél elhelyezéséről.

 

Szájmaszkban kell átvenni a küldeményt

 

Az egyszerű és az ajánlott küldemények kézbesítése az eddig megszokott módon fog történi, ami annyit jelent, hogy a küldeményeket a postás a postaládába fogja beletenni.

 

Amennyiben a küldeményt a nagysága miatt nem lehet beletenni a postaládába, a küldemény a postán kerül elhelyezésre. Erről a postás a postaládában értesítést hagy a címzettnek.

 

A standard ajánlott küldeményeket a posta szintén a postaládába fogja dobni, a kézbesítés napjának pedig azt a napot fogják tartani, amikor a postás beledobta a küldeményt a postaládába.

 

Kivételt képeznek a hivatalos küldemények, a biztosított küldemények, az utánvéttel (dobierka) és a térti vevénnyel (doručenka) érkező küldemények, a saját kézbe küldött küldemények, illetve a postai utalvánnyal küldött pénzek.

 

Ezeket a küldeményeket a címzettnek a szabadban kell átvennie, a postás pedig a kapucsengőn keresztül lép kapcsolatba a címzettel. A címzettnek szájmaszkban, saját íróeszközzel kell lemennie a postáshoz, a küldemény átvételekor pedig be kell tartania a szükséges távolságot.

 

Amennyiben a címzett nem tartózkodik otthon, a postás értesítést, ún. sárga levelet hagy a postaládában arról, hogy a küldemény a postán kerül elhelyezésre.

 

Ajánlott kesztyűt és saját tollat vinni

 

A Szlovák Posta arra kéri a polgárokat, hogy a küldemények átvételekor legyenek felelősségteljesek és körültekintőek.

 

Ha valaki karanténban van, akkor tájékoztassa a postást arról, hogy miért nem tudja átvenni a küldeményt.

 

A Szlovák Posta fiókjaiban korlátozva van az ügyfelek száma, 15 négyzetméterre itt is csak egy ember juthat. A posta épülete előtt és a posta épületében várakozó ügyfeleknek is be kell tartaniuk a kétméteres távolságot. A posta épületébe csak az a személy léphet be, akin van szájmaszk. A posta szerint ajánlatos, ha az ügyfél kesztyűt és saját tollat visz magával, illetve a kártyás fizetést részesíti előnyben.

 

HNonline.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!