Nyitókép forrása: nypost.com

 

Kilencven éves korában elhunyt a legendás skót színész, Sean Connery, akit a nagyközönség az első James Bond filmekből ismert meg.

 

A színész szombatra virradóra halt meg álmában, miközben a Bahama-szigeteken  tartózkodott. Egy ideje már nem volt jó egészségi állapotban.

 

Sean Connery filmes karrierje több évtizedet ölelt fel. Összesen hét James Bond filmben szerepelt, lovaggá ütötték, de sikeresen túl tudott lépni a karakteren, és számos fő- és mellékszerepet kapott. Játszott a Vadászat a Vörös Októberre című hidegháborús filmben Alec Baldwinnal, Nicholas Cage mellett az akciófilmek egyik klasszikusában, a Sziklában, Harrison Forddal az Indiana Jones és az utolsó keresztes lovag című filmben. De láthattuk őt az Első lovagban, a Gyilkos napban, a Hegylakóban, A híd túl messze van című háborús filmben, a Briliáns csapdában, a Rózsa nevében, a Sárkányszívben és még sorolhatnák.

 

 hirdetes_810x300  

Oscar-díjat az Aki legyőzte Al Caponét című filmért kapta, mint a legjobb férfi mellékszereplő, ugyanezért zsebelt be egy Golden Globe-díjat is. BAFTA-díjat kapott a legjobb férfi főszerepért a Rózsa neve című 1986-os filmért.

 

A 90-es években számos moziban vállalt fő- és mellékszerepet, a színészettől végleg 2003-ban vonult vissza, utolsó filmje a Szövetség volt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.