Losoncon 12 helyszínen – külterületen  és egyelőre látható nyugalomban folyik a tesztelés, melyek előtt hosszú sorok kígyóznak, várakozva arra, hogy sorra kerüljenek. Több helyszínen tapasztaltam, hogy a mintákat két vagy több asztalnál is veszik.

 

 

A Losonci Városi Hivatal által megjelentetett és a néhány nappal ezelőtt minden háztartásba kézbesített szórólap minden információt tartalmaz.  Ezen olvasható az a mondat is, hogy „Az ön idejének fél órája (nemcsak) az Ön életét mentheti meg“. A tartalmi igazság mellett bizonyos, s ezt a helyszínen álló résztvevők elmondták, nemcsak fél óráról van, hanem jóval hosszabb időről.

 hirdetes_400x285  

 

 

Ezt próbálták, próbálják megelőzni azzal, hogy a szórólap ajánlást tartalmaz arra vonatkozólag, hogy ki és mikor menjen a tesztelésre. Eszerint az A-B betűvel kezdődő vezetéknevű lakosoknak 7.00-9.00, a C-E 9.00 – 10.30, az F-G 10.30 – 12.00,  a H-K 12.45 – 15.00, az L-P 15:00 – 18:00, a Q-T 18:30 – 20:00 míg a U-Z-vel kezdődő vezetéknevűeknek 20:00 és 22:00 óra között ajánlották a tesztelést.

 

 

Rákérdezve a sorban állók között többen ezt nem nagyon tartják be, sőt olyannal is találkoztam, aki nem a részére kijelölt helyszínen volt. Mint elmondta az illetékes munkatársak számára ez nem okozott gondot. A szórólapon is szerepel, hogy a tesztelési folyamatban hosszabb szünetek is lesznek (12:00 – 12:45 és 18:00 – 18:30 között), amikor fertőtleníteni fogják az egyes helyszíneket. Bizonyosan mondhatom, hogy ez sem lesz teljesen így, az egyik helyszínen pl. 11.00 órától tervezték ezt a szünetet.

 

 

A városban a megszokott szombati nyüzsgéshez viszonyítva jóval nagyobb a csend. A mintavételi helyeket leszámítva csak nagyon kevés járókelőt láttam, és ami még szokatlanabb az autós forgalom is jóval kisebb. Ugyanez mondható el a piacról is, ahol nemcsak kevesebb árus volt, de jóval kevesebb vásárló is. A kínálat se volt túl nagy, leszámítva a minden mennyiségben kapható, a temetőbe szánt élő virágokat, művirágokat, csokrokat, koszorúkat és gyertyákat is. Az hogy mennyien merészkednek majd ki velük  a temetőbe holnap kiderül.

 

Puntigán József

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!