Nyitókép: körkép.sk

 

A Körkép.sk információi szerint a Komáromi járásban két antigéntesztes mintavételi pontot is létrehoznak hétvégén, ahol a járás lakosai teszteltethetik magukat. Miután sokan a Dunaszerdahelyi járásban dolgoznak, vagy más miatt átjárnak oda, kénytelenek az ún. zöld járás lakói is megismételni a koronavírus-tesztet a hétvégén.

 

A közösségi hálón több település is jelezte, hogy a járás lakosai Komáromban és Lakszakállason teszteltethetnek a hétvégén. Míg Komármoban a Matica slovenská székházában lesz mintavételi pont, és bárki elmehet tesztet csináltatni, addig Lakszakállason a szilasi, lakszakállasi, bogyai, bogyaréti, gelléri, nemesócsai és lipovéi lakhellyel rendelkezők vehetnek részt a tesztelésen.

 

Lakszakállason csak szombaton lesz nyitva a kultúrház a tesztelni kívánók előtt. A község közlése szerint a védelmi minisztérium irányítása alatt zajlik majd a tesztelés (ők biztosítják a teszteket, tanúsítványokat, egy katonát és egy rendőrt), de annak egyéb költségeit (az egészségügyi csapat és az adminisztratív dolgozók bére, fertőtlenítőszerek, stb.) az érintett önkormányzatok finanszírozzák, ezért kérik, hogy csak ezen falvak lakói látogassák.

 

 hirdetes_300x300  

A Matica slovenská komáromi székházában szombaton és vasárnap is fogadják az érdeklődőket.

 

forrás: Szilas község Facebook-oldala

 

Nagy a nyomás a Dunaszerdahelyi járás településein is

 

Bár a Dunaszerdahelyi járásban mindenképp megvalósul a tesztelés, nem mindenki veszi természetesnek, hogy a más járásból érkezőket is fogadja. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Dr. Hájos Zoltán dunaszerdahelyi polgármester közösségi oldalán arra szólította fel a más járásokból érkező tesztelni óhajtókat, hogy szombaton ne is menjenek, mert csak a helyieket, vagy az oda dolgozni járókat tesztelik majd le. Ezzel szemben Nagymegyer városa Holényi Gergő polgármesterrel az élen már hétközben értesítette a Komáromi Járási Hivatalt, hogy mintavételi pontjaikon szívesen látják a járás lakosait, sőt, hogy dolgukat megkönnyítsék, az egyes mintavételi helyek pontos elérhetőségét is közzétették.

 

Információink szerint Holényinél több komáromi járásbeli egészségügyi dolgozó is bejelentkezett, hogy ha szükség lenne rájuk, bárhova beugorjanak helyettesítőként az egészségügyi csapatokba hétvégén.

 

A járáshatáron fekvő Kulcsod község is arra készül, hogy minimum a csicsói, füssi, kolozsnémai lakosok egy része hozzájuk érkezik majd, mint legközelebbi mintavételi pontra. Bognár Csaba polgármester érdeklődésünkre elmondta, egész nap csörgött náluk a telefon. Az emberek afelől tudakozódtak, hogy jöhetnek-e majd hozzájuk tesztelni, és ha igen, mikor. Ők is szívesen látják a Komáromi járás lakóit, egyetlen kérésük, hogy a délelőttöt ha csak lehet, hagyják meg a kulcsodiaknak.

 

Körkép.sk/KPA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!