Nyitókép forrása: youtube.com

 

Richard Branson vállalkozó Virgin Hyperloop nevű vállalatának utasszállító kapszulája megtette az első próbautat emberekkel az utasterében. A Las Vegas közelében felállított kísérleti központban a légritkított térben közlekedő utasszállító kapszula sebessége elérte a 172 km/órát.

 

A Hyeprloop, mint elérhető közelségben léőv nagyvárosokat összekötő utazási forma Elon Musk milliárdos „jóvoltából” került be a köztudatba 2013-ban, mikor meggyőzött néhány nagybefektetőt, hogy indítsák el a fejlesztéseket.

 

 hirdetes_300x300  

 

A Virgin Hyperloop vezetői szerint az sem kizárt, hogy a kapszula képes lesz 966 kilométer óránkénti sebességgel biztonságosan szállítani utasait A pontból B-be. Ez olyan sebesség, ami mellett a repülőnél kétszer gyorsabban lehetne eljutni New Yorkból Washingtonba – vagy európai példákkal élve: két óra alatt Budapestről Madridba vagy Kairóba, Három óra alatt Pozsonyból Reykjavíkba.

 

Néhány évvel ezelőtt sokat cikkeztek arról, hogy Szlovákia adhat otthont az első, kereskedelmi forgalomba hozott Hyperloop vonalról. Azért Szlovákia, mert a tesztprojektben előnyösnek vélték volna Pozsony és Bécs közelségét kihasználni. Egyelőre még a megvalósíthatósági tanulmányon dolgoznak.

 

Reuters.com

Megosztás:
Címkék: Hyperloop teszt

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!