Nyitókép: sme.sk

 

Bár már jó néhány hónapja tart a koronavírus miatti megpróbáltatásunk, van néhány kérdés, ami akkor válik aktuálissá, mikor saját bőrünkön tapasztaljuk a problémát.

 

Az világos, hogy ha bár koronavírus-tesztünk pozitív, de nincs semmilyen kellemetlenkedő tünetünk, akkor elég otthon maradni, betartani a karantén szabályait és megvárni, míg letelik a kirendelt 10 nap.

 

Azonban nem mindenki olyan szerencsés, hogy mindenféle tünet nélkül vészeli át a majd’ két hetes bezártságot. A szlovák mentőszolgálat közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy a 155-ös telefonszámon akkor kérjünk segítséget, ha rosszul lettünk, vagy ha légzési gondok léptek fel.

 

 hirdetes_810x300  

A mentőszolgálat azt javasolja, hogy az otthoni lábadozás során a tünetek enyhítésére használjunk lázcsillapítót (magas láz esetében), aludjunk sokat, vegyünk magunkhoz minél több folyadékot, szedjünk vitaminokat, és inkább feküdjünk, mint mászkáljunk.

 

Fontos, hogy a tünetek rosszabbodása esetén keressük telefonon háziorvosunkat, aki javasolhatja a kórházi ellátást.

 

„A 155-ös segélyhívószámot akkor hívja, ha összeomlott állapota, gondja van a légzéssel, például, ha nem tud megfelelően lélegezni, vagy nem tudja befejezni a mondatot a légszomj miatt”

 

írja a mentőszolgálat. Természetesen fontos, hogy a segítségkéréskor igazat mondjunk, minden körülményt pontosan írjunk le, hogy megfelelő döntéseket tudjanak hozni ellátásunkat illetően.

 

MÁM COVID-19. KEDY VOLAŤ NA 155?
Ak máte potvrdený nový koronavírus a nemáte vážne zdravotné ťažkosti, postačí domáca…

Közzétette: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR – 2020. november 10., kedd

 

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: koronavírus mentő

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.