Laura, Alida
  • HUF: 352.57
  • USD: 1.20
  • 19 °C
  • 30 °C
média

Magyar nyelvű kiadvány Nagyszombat megyétől – Hasznos információk a koronajárványról

A régió háztartásainak postaládáiba kétnyelvű magazin érkezett

Nyitókép: Körkép.sk

 

Világjárvány, online oktatás, hasznos tanácsok – többek között ezek találhatóak Naygszombat megye új, magyar nyelven is megjelent lapjában.

 

A napjainkat beárnyékoló vírus témájában adott ki egy nagyon hasznos magazint Nagyszombat Megye Önkormányzata. A tizenhat oldalas Egészséges megye (Zdravá župa) kiadványt kétnyelvűen jelentették meg.

 

Kép: Körkép.sk

 

A kiadvány „előszavát” Jozef Viskupič megyeelnök írta. Rögtön a második oldalon hasznos elérhetőségek vannak a járvánnyal kapcsolatban (pl. közegészségügyi hivatalok telefonszámai, e-mail címek, stb.), valamint a helyközi közlekedésre előírt óvintézkedések összegzése, illetve az egyes honlapok, ahol az érdeklődők megtekinthetik az éppen aktuális menetrendet, ami a vírus miatt változott.

 

Kép: Körkép.sk

 

A koronavírusról szóló ismertetőanyag mellett az alapvető tényeket is összefoglalták. Emellett a „Szükséges-e orvoshoz menni?“ kérdésre is választ kaphatunk. Az emberek kíváncsiságának eleget téve, a koronavírust legyőző Milan Kňažkoval is olvashatunk interjút a magazinban. A továbbiakban epidemiológus beszél a megoldási javaslatról, ami szerinte a vakcina. A kiadványban természetesen az emberek lelki- és pszichés állapotára is gondolnak, hogy ne őrüljenek meg a kialakult helyzetben.

 

Kép: Körkép.sk

 

A világhálón és a médiában sokmindent találni a vírussal kapcsolatban. Ezért a megye gondoskodott arról is, hogy a kiadványban teret adjanak a koronavírussal összefüggő tényeknek és tévhiteknek. A lapban tanulságos olvasmányok, gondolatok is vannak a betegségről.

 

Kép: Körkép.sk

 

Végül, de nem utolsó sorban néhány tippet is felsoroltak az online tanuláshoz. Az ingyenes lapot a reklámújságokkal együtt terjesztik a megye háztartásaiba.

 

Kép: Körkép.sk

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Csicsay Tibor
2020. nov. 22. 23:14

...tótok kilenc hónap után megszülték az első magyar nyelvű tájékoztatót a megyei újságjukban,na erre mondják: " Jobb később,mint soha ! "

Seres Lajos
2020. nov. 23. 14:30

Ajánlom mindenki szíves figyelmébe: https://www.facebook.com/NagyszombatiMegye https://zdravazupa.sk/hun/

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket