Nyitókép: Szijjártó Péter Fb-oldala

 

Magyarország előrehaladott teszteléseket folytat az oroszok koronavírus elleni vakcinájával, melynek mintáit elsőként kapták meg Európában. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy a magyar egészségügy tíz darab Sputnik V oltóanyag biztonságát és hatékonyságát teszteli.

 

A múlt héten még a koronavírusból lábadozó tárcavezető azt is kijelentette, hogy Magyarország tárgyalásokat folytat orosz partnereivel az oltóanyag lehetséges hazai gyártásáról.

 

A Sputnik V oltóanyagot az oroszok augusztusban mutatták be, mint az első koronavírus elleni vakcinát. A szer tesztelése még nem zárult le, az Európai Gyógyszerügynökség még nem értékelte. Oroszországban egészségügyi dolgozókat és más, kockázatos csoportokat már be is oltottak vele.

  hirdetes_300x300   

 

Szijjártó elmondta, hogy Magyarország többfajta oltóanyag ügyében is tárgyal. Többek között három kínai gyártóval, akiktől már vett is 2,8 millió adagot.

 


Az országnak már sikerült lekötnie 12 millió adag oltóanyagot európai és amerikai gyártóktól, mint például az AstraZeneca, Janssen, Pfizer vagy a BioNTech.

 

Webnoviny.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.