Nyitókép forrása: facebook.com/Matús Vallo

 

A pozsonyi Főtéren helyezték el az idei év karácsonyfáját, egy 12 méter, 17 éves jegenyefenyőt. A fát egy család adományozta a Csalogányvölgyi-út közelében lévő Starý Gruntról.

 

A fát a pozsonyi állami erdészek választották és vágták ki. A városnak és a városi rendőrségnek kellett biztosítania, hogy a fa új helye körül senki sem parkoljon, míg fel nem állítják – a szállítmány és a teherautó méretei miatt körültekintően kellett eljárni, ezért a Károlyfaluból a városközpntba való szállításnál állami rendőrök is segédkeztek.

 

Fotó: facebook.com/Matús Vallo

 

Az Óváros a Hviezdoslav téren helyezte el saját karácsonyfáját még hétfőn – egy 10 méteres lucfenyőt hoztak főrévi felajánlóktól. A díszítésére pénteken, illetve szombaton kerülhet sor, a hétvégén fénytechnikával is felszerelik.

 hirdetes_810x300  

 

A Hviezdoslav téren várhatóan ismét helyet kap a hagyományos adventi koszorú, amelyen az első gyertyát most vasárnap gyújtják meg.

 

Pozsonyligetfalu is elhelyezte már saját karácsonyfáját, a Köztársaság tér közepént egy tízméteres feketefenyőt állítottak fel. A fát a Hrobáková utcai lakóktól kapta a városrész. Legkésőbb december 5-re teljesen feldíszítik, fénytechnikával együtt.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!