Nyitókép: blog.vzdelavameprebuducnost.sk

 

A szülők mintegy 80%-ának az online oktatás idején sokkal megerőltetőbb a gyermekével való tanulás, mint akkor, amikor a gyermeke iskolába járt.

 

Mindez abból a felmérésből derült ki, amelyik az online oktatásnak a háztartásokra és a felső tagozatos diákok szüleire tett hatását vizsgálta. A felmérést a Focus ügynökég végezte el a parlamenten kívüli Spolu párt számára.

 

 hirdetes_810x300  

Kevés az idő, de a motiváció és a tudás is hiányzik

 

Juraj Hipš, a Spolu pártelnökének elmondása szerint az eredmények alapján csak azokról a háztartásokról kapunk képet, amelyek rendelkeznek internettel, mivel a szülőknek elektronikus kérdőívet kellett kitölteniük. A kérdőívet 517, internet-hozzáféréssel rendelkező szülő töltötte ki.

 

A szülők 77%-a úgy nyilatkozott, hogy az online oktatás során sokkal igényesebb és megerőltetőbb a tanulás a gyermekével, mint akkor, amikor a gyermeke iskolába jár. A megkérdezett szülők 18%-a viszont úgy vélekedik, hogy az igényesség az online oktatás során nem változott.

 

A szülőknek csaknem a fele (47%) úgy vélekedik, hogy azért nincs elég ideje a gyermekével tanulni, mert más elfoglaltságai is vannak.

 

A megkérdezett szülők 36%-ának a gyermeke motiválásával van problémája, a 31%-uk pedig a tananyag igényessége miatt nem tud segíteni a gyermekének a tanulásban. A szülőknek mindössze a 22%-a vélekedett úgy, hogy nincs problémájuk a tanulás során.

 

A gyermekek az online oktatás során leggyakrabban notebookot (56%) használnak. Az online órára azonban gyakran mobiltelefonról (24%) és asztali gépről (17%) csatlakoznak be. A táblagépet a háztartásoknak mindössze a 3%-a használja.

 

A szülők 40%-a úgy vélekedett, hogy a számítógépet másvalaki is használja a családban. A megkérdezett szülők felének elmondása szerint az online oktatás során olyan eszközre is szükségük volt, amivel korábban nem rendelkeztek otthon.

 

A szülőknek több mint a negyede 300–500 eurót költött új eszköz megvásárlásra. A válaszadók ötöde pedig úgy nyilatkozott, hogy a kiadásaik 500 euró felett voltak.

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.