Nyitókép forrása: Dunavarsány, 2020. december 7. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (b3) és Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója (j) az Unilever Magyarország által, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) rendelkezésére felajánlott huszonhat raklapnyi tisztító- és fertőtlenítőszerek kirakodásán a segélyszervezet raktárában Dunavarsányban 2020. december 7-én. Az NHKT döntése alapján az adományok egy része az Erdélyben és a Vajdaságban élő magyarokhoz kerül, másik részét az NHKT karitatív tagszervezetei a saját támogatottjaiknak juttatják el. MTI/Illyés Tibor

 

Huszonhat raklap tisztító- és fertőtlenítőszert ajánlott fel a járvány elleni védekezéshez az Unilever Magyarország, amelyből a határon túli magyarokat is segíti a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) – mondta hétfőn az NHKT elnöke, Soltész Miklós.

 

Soltész Miklós – aki egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár is – a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet dunavarsányi raktárában tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az Unilever Magyarország által felajánlott tisztító- és fertőtlenítőszerek a segélyszervezeteken keresztül eljutnak a határon túli magyarokhoz is.

 

Hozzátette, hogy a cég kétszeresen is példát mutat: egyrészt adományaival, másrészt azzal, hogy akkor jelentette be nyírbátori gyárának bővítését, amikor úgy nézett ki, leáll a gazdaság.

 

 hirdetes_300x300  

Kitért arra, hogy a 26 raklapból hetet az Ökomenikus Segélyszervezet és a Katolikus Karitász Erdélybe és a Partiumba juttat el az ottani társszervezeteihez, négyet pedig a Máltai Szeretetszolgálat a Vajdaságba. A fennmaradó adományt hat karitatív szervezet fogja szociális otthonaikba szétosztani.

 

Dunavarsány, 2020. december 7.
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelõs államtitkára beszédet mond az Unilever Magyarország által, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) rendelkezésére felajánlott huszonhat raklapnyi tisztító- és fertõtlenítõszerek kirakodásán tartott sajtótájékoztatón a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet raktárában Dunavarsányban 2020. december 7-én. Mellette Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója (j) és Molnár Kálmán, az Unilever Magyarország Kft. jogi- és vállalati kapcsolatok igazgatója (b). Az NHKT döntése alapján az adományok egy része az Erdélyben és a Vajdaságban élõ magyarokhoz kerül, másik részét az NHKT karitatív tagszervezetei a saját támogatottjaiknak juttatják el.
MTI/Illyés Tibor

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!