Nyitókép: Fascinadora/shutterstock.com

 

A Google internetes keresőrendszer közzétette azokat a kifejezéseket, szókapcsolatokat, neveket, amelyekre a 2020-as évben a legtöbbször kerestünk rá. A 2019-es évhez képest 2020-ban Karel Gottot az Edupage, Zuzana Čaputová államfőt pedig Igor Matovič kormányfő váltotta.

 

Az idei év kereséseire nagyban rányomta bélyegét a koronavírus-járvány és annak kulcsfontosságú szereplői.

 

 hirdetes_300x300  

Az idei év legkeresettebb kifejezései között van az „Edupage” iskolai információs rendszer, amit a szülők az iskolák bezárása után kezdtek el intenzíven használni. A második helyen a „koronavírus Szlovákia”, a harmadik helyen pedig a „Bezkriedy” online oktatást segítő portál végzett.

 

A Google második ranglistáján, amelyen a leggyakrabban keresett hazai és külföldi személyiségek neve szerepel, Igor Matovič kormányfő végzett az első helyen, aki a tavalyi első helyezettet, Zuzana Čaputovát váltja. A külföldi személyiségek közül az újonnan megválasztott amerikai elnök, Joe Biden nevére kerestek rá a legtöbben.

 

A hogyan és mikor kifejezésekkel kezdődő kérdésekre is rányomta a bélyegét a járvány. A legkeresettebb szókapcsolat a „hogyan varrjunk szájmaszkot” lett, a harmadik helyen pedig a „hogyan készítsünk élesztőt” szókapcsolat végzett. A mikor kifejezéssel kezdődő kérdésnél a legtöbben arra kerestek rá, hogy „mikor nyitnak ki az iskolák”. A „mi az” kezdetű kérdéseket illetően pedig olyan újonnan használt kifejezésekre kerestek rá, mint a lockdown és a kurzarbeit.

 

Forrás: trends.google.com

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!