Nyitókép: tasr

 

2021-ben elmarad a félévi szünet, mely február 1-re esett volna. A karácsonyi szünet viszont hosszabb lesz, december 21-től január 8-ig fog tartani. A hírről Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter számolt be hagyományos heti online tájékoztatóján.

 

A tárcavezető elmondta, hogy jövő héten szeretné közzétenni, miként nyithatnak meg januárban az iskolák. Elmondása szerint covid-automata szerint fognak működni, amelyet az egészségügyi minisztérium készít elő. Eszerint minden járás tudni fogja, hogy az iskolák mely részét nyithatja meg, egyúttal nem zárta ki „bizonyos tesztelés” bevezetését sem.

 

Gröhling szerint épp a covid-automata határozza majd meg, hogy 7, 14, vagy 21 naponta kell-e majd tesztelni. A tesztelés formájáról konkrét eljárási rendet dolgoz ki az oktatásügyi tárca.

 

 hirdetes_400x285  

Az iskolák januári nyitásáról és működési folyamatáról Gröhling szeretne az egészségügyi miniszterrel közös sajtótájékoztatón beszámolni.

 

A nyári szünettel kapcsolatban egyelőre nem tudott konkrétummal szolgálni Gröhling. Elmondása szerint 2021 nyarán is lesznek nyári iskolák, miközben lehetséges, hogy például legalább egy hétnyi nyári iskola kötelező lesz a gyerekek számára.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!