Nyitókép forrása: bbc.com

 

Japán a világ egyik legelöregedettebb társadalma, a gyermekvállalási hajlandóság pedig szintén lefelé tartó trendet mutat. A japán kormányzat most bevetné a mesterséges intelligenciát, hogy növeljék a születések számát.

 

A mesterséges intelligencia azokat a párkereső oldalakat fogja támogatni a jövő évtől, amelyeket a helyi önkormányzatok indítottak vagy készülnek elindítani.

 

A BBC.com közlése szerint tavaly 865 ezer alá csökkent a születések száma a szigetországban, a kormány pedig kétségbeesetten keresi a megoldást a világ egyik legalacsonyabb termékenységi rátájának megfordítására. Az egyik lehetséges megoldást a mesterséges intelligenciában látják.

 

 hirdetes_810x300  

Olyannyira, hogy 16 millió eurónak megfelelő japán jennel támogatja az önkormányzatok „kerítői” törekvéseit. A cél, hogy kifinomultabb módszerekkel „pontosabb találatot” érjenek el, és növeljék annak valószínűségét, hogy az összehozott pár gyermekeket vállaljon. A jelenlegi párkereső rendszerek főleg a bért és az életkort veszik alapul, nem nagyon tudnak azonban mit kezdeni az összetettebb adatokkal, mint a hobbi vagy az belső értékek.

 

Egyes tanulmányok arra mutattak rá, hogy főleg az alacsony jövedelmű fiatalok tartózkodnak a gyermekvállalástól, sőt nagyon gyakori, hogy a párkapcsolattól általában.

 

A japán népesség 2017 óta zsinórban minden évben csökken, egyre több a nyugdíjaskorú, egyre kevesebb a munkaképes korú.

 

körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!