Nyitókép forrása: pravda.sk

 

Küzdelemre és kitartásra bíztatta Szlovákiát Ferenc pápa, aki hétfőn Zuzana Čaputová szlovák államfőt fogadta Vatikánban. Čaputová Szlovákiába invitálta Ferenc pápát, aki elfogadta a meghívást, jelezve azonban, hogy meg kell várni, miképp alakul a járványhelyzet a világban.

 

A pápa és a szlovák államfő találkozójukon a szlovákiai és globális járványhelyzetről is beszéltek. Čaputová elmondása szerint az egyházfő azt mondta, hogy „a válság után semmi sem lesz ugyanaz, (…) ezért nagyon fontos, hogy mindannyian együtt dolgozzunk a világ egyesítésén, hogy sikerrel vehessük az előttünk álló kihívásokat”.

 

Az államfő kiemelte, hogy Ferenc pápa külön hangsúlyozta a nők szerepét a válságban.

 

 hirdetes_300x300  

„Szó szerint azt mondta, hogy a nők az anyaságon keresztül közelebb állnak az élethez, ezért talán jelentősebb szerepet is játszhatnak a helyzet csillapításában és a világ és az országok egyesítésében”

 

fogalmazott Čaputová.

 

A szlovák államfő négy adventi gyertyát adott át ajándékul Ferenc pápának, amelyeket „hátrányos helyzetű emberek műhelyében készültek”, újrahasznosított anyagokból, jelezve, hogy a klímaváltozás témája közel áll a katolikus egyházfőhöz. A gyertyákon kívül átadott neki egy Szűz Mária képet, a szlovák kutatók nevében pedig 10 ezer PCR koronavírus-tesztet.

 

„A Pápa és a Szentszék a hajléktalanokról is gondoskodnak, kórházat működtetnek számukra, és ezekben a nehéz időkben nagy segítséget jelentenek számukra [a tesztkészletek]”

 

mondta az államfő.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.