Nyitókép: Shutterstock

 

Az otthonról végzett munka során az alkalmazottak 36%-a szívesen szundít egyet – derült ki a Kaspersky társaság számára készített globális felmérésből, amely a kis- és közepes vállalatok alkalmazottainak viselkedését vizsgálta.

 

A további, az alkalmazottaknál bevált újdonságok közé tartozik a munkatér kertben vagy balkonon történő kialakítása (27%), illetve a Netflix ajánlatainak figyelemmel kísérése (23%). Ezenkívül minden tizedik alkalmazott előszeretettel dolgozik otthonról meztelenül.

 

  hirdetes_300x300   

A kényelmes ruha is nagy előnyt jelent

 

A megkérdezettek többsége (48%) abból profitált, hogy kényelmes otthoni öltözékben dolgozhatott otthonról. A válaszadók 36%-a pedig azt értékelte, hogy elég a munkakezdés előtt öt perccel ébrednie.

 

Az alkalmazottak az otthonról végzett munka előnyének tartják azt is, hogy több idejük van a videójátékokra (18%), gyakrabban rendelhetnek ebédet (16%), illetve kevesebbet kell zuhanyozniuk (8%).

 

Ne feledkezzünk el a digitális biztonságról

 

 „Az otthonról dolgozó embereknek a lockdown megmutatta az érme két oldalát. Egyrészt az alkalmazottak végre elfeledkezhettek a nagyvárosi élet hátrányairól, és végre kellemes légkörben dolgozhattak. Másrészt új kihívásokkal kellett szembenézniük úgy, hogy közben produktívak maradjanak, ezért a munkaterüket át kellett alakítaniuk, és új szokásokat fejlesztettek ki. Mivel az otthoni munka során a magánélet sokkal nagyobb veszélynek van kitéve, ezért nagyon fontos a digitális biztonságról való gondoskodás”

 

– hívta fel a figyelmet Miroslav Kořen, a Kaspersky kelet-európai vezérigazgatója.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!