Nyitókép: Getty Images

 

A karácsonyi ünnepek alatt a megkérdezett polgárok 39,7%-a korlátozni fogja a családi találkozásokat – derült ki a „Hogy vagy, Szlovákia?“ elnevezésű felmérésből, amit a Mnforce közvélemény-kutató társaság és a Seesame kommunikációs ügynökség készített a Szlovák Tudományos Akadémia Szociológiai Intézetével együttműködve.

 

A válaszadók 28,1%-a egyedül vagy a háztartás többi tagjával fogja tölteni a karácsonyt. A további 14%-a pedig úgy vélekedett, hogy nem fogja korlátozni a családi látogatásokat az ünnepek idején.

 

 hirdetes_810x300  

A felmérésben azt is megkérdezték, hogy a válaszadók a családi találkozás előtt leteszteltetik-e magukat.

 

Azok közül az adatközlők közül, akik a saját háztartásukban élő családtagokkal kívánnak karácsonyozni, a 29,5%-uk biztosan, vagy nagy valószínűséggel letesztelteti magát.

 

A karácsonyi rokonlátogatás előtt azok a személyek nem kívánják magukat leteszteltetni, akik nem félnek a koronavírustól, illetve nem értenek egyet a kormány rendelkezéseivel.

 

A felmérés szerint a megkérdezettek 37,1%-a szerint a karácsony részben vagy teljes egészében ront a járványügyi helyzeten, míg a válaszadók 33,4%-a úgy véli, hogy a karácsony miatt nem fog romlani a járványhelyzet az országban.

 

 „A felmérés megerősítette, hogy a veszélyérzet összefüggésben van az elővigyázatos viselkedéssel. Azok a válaszadók, akik tartanak a koronavírustól, sokkal nagyobb mértékben tervezik a kapcsolattartás korlátozását az ünnepek alatt. Az idősebb válaszadók csak a háztartásuk tagjaival kívánják megünnepelni a karácsonyt“

 

– mondta Miloslav Bahna, a Szlovák Tudományos Akadémia Szociológiai Intézetétől.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!