Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

A boncolás nem mutatott ki alkoholt vagy drogokat Diego Maradona szervezetében – írja a Mirror.co.uk. A november 25-én elhunyt focilegenda halála kapcsán rengeteg híresztelés kelt lábra, egyes feltételezések szerint saját orvosa mérgezhette meg Maradonát.

 

A halála napján, post mortem végzett vér- és vizetvizsgálatok azonban negatív eredményt hoztak drogokra és alkoholra vonatkozóan. Ugyanakkor vényköteles gyógyszerek sorát találták meg a szervezetében, főleg olyan szorongás és depresszió elleni készítményekről van szó, mint a kvetiapin, venlafaxin és a levetiracetám.

 

Bár ezek a gyógyszerek okozhatnak szívritmuszavarokat, az nem nyert bizonyítást, hogy felelősek lennének a futballsztár haláláért.

 

 hirdetes_300x300  

A korábbi labdarúgó halálának okairól a toxikológiai tesztek utáni vizsgálatok árultak el többet. A jelentés szerint Maradona májcirrózisban, akut vesekárosodásban, koszorúér-betegségben és szívizom fibrózisban szenvedett.

 

Szíve 503 grammot nyomott, ami csaknem duplája egy átlagos férfiszívnek. Egy neve elhallgatását kérő orvos a helyi sajtónak azt nyilatkozta, hogy Maradona „szervezete a tűrőképesség határán, vagy azon túl volt”.

 

Mirror.co.uk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!