Nyitókép:  diys.com

 

A legszebb ünnepre szinte minden család állít fenyőfát. A feldíszített örökzöld a karácsony jellegzetes szimbóluma, az ünnep tartozéka. Először a 16. században Németorszgában díszítettek fenyőfát. A feltételezések szerint Pesten jóval később, 1824-ben Brunszvik Teréz grófnő díszített örökzöldet.

 

Fotó: Körkép.sk

 

A zöld fa valójában az élet jelképe. különféle eseményekkel kötik, kötötték össze, köztük a téli napfordulóval is. Manapság, modernizálódott világunkban a fenyőfa formája is változott.  A látványos és pompás díszítés mellett az emberek minél különlegesebbé szeretik tenni a fáikat. Ennek során egészen elképesztő faformáig jutottak.

 hirdetes_300x300  

 

Kép: Körkép.sk

 

Manapság már mindenféle alapanyagból készítenek karácsonyfát. A díszítésről nem is beszélve. Láthatunk faragott, akasztott, díszekből kirakott, vagy akár könyvekből készített „fenyőt” is. Régen bizonyára nem is gondolták volna, hogy a modernizáció hatása egészen idáig fajul…

 

Kép: diys.com

 

Természetesen, mindenféle vélemények kialakultak ezzel kapcsolatban. Vannak, akiknek nagyon tetszenek, míg mások idegenkednek ezektől a fáktól. Igaz ugyan, hogy néha nem tehet az ember arról, hogy eégszségügyi okokból (pl. allergia) nem lehet örökzöld a lakásában, így kénytelen a modernebb „fákat” választani.

 

Kép: Architecture & Design FB-oldala

 

Valójában mindegy is, az ünnep a szeretetről szól!

 

Kép: diys.com

 

Összeállításunkban a világ számtalan pontjáról, köztük Pozsonyból és Somorjáról válogattunk össze látványos karácsonyfákat. Legyen szép együtt az ünnepünk! Tartsanak továbbra is velünk!

 

Kép: diys.com

 

Fotó: Laky Erzsébet

 

Fotó: Laky Erzsébet

 

Fotó: Laky Erzsébet

 

Fotó: Laky Erzsébet

 

Fotó: Laky Erzsébet

 

Kép: diys.com

 

Összeállította: Laky Erzsébet

Forrás: Körkép.sk/mult-kor.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.