Nyitókép forrása: omediach.com

 

Szlovákia egyik facebookos álhírgyártója megmutatta, miért is csinálja az egész felhajtást: rossz szándékú, ízléstelen, alantas szórakozásból – állapította meg a szlovákiai sajtóval foglalkozó oMediach.com portál arról az álhírterjesztő nőről, aki szombaton este jelent meg a nyitrai kórházban, ahol épp az első koronavírus elleni vakcinákat adták be a járványügyi bizottság tagjainak.

 

A szemfülesebbek már a nagyobb hírportálok felvételén is kiszúrhatták, ahogy a szombat esti sajtótájékoztató közben, a háttérben egy kék kabátot viselő szőke nő lehúzza a maszkját és úgy mosolygott a tévékameráknak, majd lefelé tartott hüvelykujjával jelezte, mi a véleménye az egészről.

 

Mint kiderült, a pillanatnyi reflektorfényt kihasználó nő egy, a Facebookon  Janette Knošková néven regisztrált álhírterjesztő. A kamerák előtti szereplése pedig azért is váltott ki visszatetszést (persze csak utólag, a helyszínen senki sem figyelt fel rá és társaira), mert a maszk lehúzása egyébként is felelőtlen és büntetendő tett, hanem mert épp akkor produkálta magát, amikor a nyitrai kórház igazgatója a szenteste tapasztalt covid-megbetegedésekről beszél.

 

 hirdetes_300x300  
Reprofotó: TA3.com, forrás: omediach.com

 

Milan Dubaj éppen azt ecsetelte, hogy a kórház 500 orvosa és nővére esett már át a fertőzésen, és hogy a nyitrai az egyik legnagyobb nyomás alatt lévő kórház az országban, ahol emelkedő trend mellett több mint 150 koronavírusos beteget kezelnek, és csak szenteste 19 új beteget kellett ellátniuk.

 

Ami az álhírterjesztő nőt illeti, nem csak a maszkviselés szabályait sértette meg, de a kijárási tilalmat is, mivel nem újságíró, így nem munkavégzés miatt érkezett a helyszínre.

 

Ettől függetlenül Knošková Szlovákia egyik aktív álhírterjesztője, aki profilképével is bőszen hirdeti: nem hagyja magát beoltani. Vírustagadó, rendszeresen közöl vírussal és a vakcinával kapcsolatos álhíreket és dezinformációkat, elutasítja az oltást és a tesztelést, és arra szólítja fel az embereket, hogy ne hordjanak maszkot. Nem mellesleg, novemberben Štefan Harabin nevével invitálta híveit egy nyitrai tüntetésre.

 

Forrás: omediach.sk

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.