Nyitókép forrása: bbc.com

 

Több száz brit turista hagyta el engedély nélkül a számukra előírt kötelező karantén helyszínét Svájcban, a Verbier síközpontban, majd más országokban, köztük Franciaországban jelentek meg – közölték a svájci hatóságok. Verbier egy alpesi település Valais kantonban, amely a brit turisták kedvelt síterepe.

 

Jean Marc Sandoz a kanton szóvivője a sajtónak elárulta, hogy a hatóságok összesen 420 Egyesült Királyságból érkezett turistát kötelezte még karácsony előtt karanténra. A vesztegzár elől ötvenen egy nap után elszöktek, a többiek néhány nappal később lógtak ki síközpontból, alig egy tucatnyian maradtak karanténban. A távozók némelyikét később Franciaországban látták újra.

 

A vendéglátók azután kezdtek el gyanakodni, hogy a szobák előtt hagyott ételt érintetlenül hagyták. A svájci hatóságok „példátlan incidensnek” nevezték az esetet, a kanton vezetősége ugyanakkor a kormány hibáztatja, amiért nagyon szigorú karanténintézkedéseket vezetett be a brit turistákkal szemben. Nehezményezték, hogy váratlanul egész családokat zárattak be 20 négyzetméterre. A svájci intézkedések értelmében a december 14. után érkező brit állampolgároknak 10 napos karanténba kellett vonulniuk – visszamenőlegesen is.

 

 hirdetes_810x300  

A dolog biztosan rossz hatással lesz a svájci idegenforgalomra. Verbierben évente 50 ezer turista fordul meg, egyötödük Nagy-Britanniából érkezik.

 

DW

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!