Nyitókép: Twitter

 

A koronavírus elleni oltás szenvedélyes viták tárgyát képezi. Sokan abban a hitben várnak a védőoltásra, hogy az az egyetlen út a normális élethez való visszatéréshez. Velünk ellentétben azonban vannak olyanok is, akik nem hisznek a vakcinában, és az álhírek terjesztésétől sem riadnak vissza.

 

Mivel külföldön már előbbre tartanak az oltást illetően, mint Szlovákiában, ezért sok olyan híresség és ismert személyiség is megkapta már a védőoltást, akik az oltás beadatására buzdítanak.

 

 hirdetes_300x300  

Európai uralkodók

 

Az első januári napon a 80 éves II. Margit dán királynő kapta meg a koronavírus elleni oltást, így ő lett az első európai uralkodó, akit beoltottak a koronavírus elleni vakcinával.

 

II. Margit dán királynő is beoltatta magát a koronavírus elleni vakcinával

Január 9-én a 94 éves II. Erzsébet brit királynő és férje, a 99 éves Fülöp herceg is megkapta az oltást. Az uralkodópárnak a windsori kastélyban adták be az oltóanyagot. A királynő annak érdekében, hogy megelőzze a spekulációkat és a pontatlan információkat, engedélyezte a Buckingham-palotának, hogy információt tegyen közzé az egészségi állapotával kapcsolatban.

 

II. Erzsébet brit királynőt és férjét is beoltották a koronavírus elleni vakcinával

Színészek és zenészek

 

Ugyanazon a napon oltatta be magát a 87 éves Joan Collins brit színésznő is. A Dinasztia (1981–1989) sorozat Alexis Colbyja azt üzente a követőinek, hogy az oltás nem fájdalmas, minden rendben ment és tünetei sem voltak.

 

Fotó: Facebook

 

Ian McKellen angol színész, a Gyűrű Ura és a Hobbit Gandalfja december 16-án szintén beoltotta magát a COVID-19 elleni vakcinával.

 

„Ez egy nagyon különleges nap. Eufórikusan érzem magam. Mindenki, aki olyan sokáig él, mint én, azért van életben, mert a múltban már kapott valamilyen vakcinát“

 

– mondta a 81 éves színész, majd hozzátette: „Ezt nemcsak magadért csinálod, hanem az egész társadalomért“.

 

Fotó: Twitter

 

Oliver Stone amerikai filmrendezőt az orosz Sputnik V vakcinával oltották be, mivel éppen az országban forgatja új dokumentumfilmjét.

 

„Megkaptam a vakcinát. Nem tudom, hogy hatásos-e lesz, de jó dolgokat hallottam róla. Nem értem, hogy Nyugaton miért ignorálják“

 

– konstatálta az orosz vakcinával kapcsolatban.

 

A 80 éves Tom Jones walesi énekes szintén beoltotta magát a vakcinával, és mit mondta, nincs mitől félni.

 

„Én már megkaptam a saját adagomat. Egy pozitívuma van annak, ha valaki 80 éves, mégpedig az, hogy előnyösen kapja meg a vakcinát“

 

– mondta a Sex Bomb énekese, aki hozzátette: „remek volt, olyan, mintha influenza elleni oltást kaptam volna“.

 

Amerikai politikusok

 

Kamala Harris újonnan megválasztott amerikai alelnöknek december 29-én élő televíziós adásban adták be a vakcinát.

 

„Ez könnyen ment. Köszönöm, szinte alig éreztem“

 

– mondta az oltás után Harris.

 

Az újonnan megválasztott Joe Biden amerikai elnök példát akart mutatni az amerikaiaknak, ezért már december 21-én beoltatta magát.

 

„Nincs mitől félnünk. Már várom a következő adagot“

 

– mondta a 87 éves új amerikai elnök.

 

Joe Bident élő adásban oltották be a koronavírus elleni vakcinával

 

Mike Pince jelenlegi alelnök és felesége szintén beoltatták a magukat a koronavírus elleni vakcinával.

 

Szakemberek

 

Két nappal karácsony előtt Anthony Fauci amerikai virológus, járványszakértő is megkapta a Moderna vakcináját. Fauci elmondása szerint egyrészt azért döntött a vakcina beadatása mellett, mert orvosként dolgozik, így folyamatosan kapcsolatba van a páciensekkel; másrészt azt szerette volna, ha az emberek példát vesznek a tettéről és nem félnének a vakcinától.

 

Kormányfők

 

Szerbiában az elsőként oltatta be magát Ana Brnabič kormányfő, aki a vakcina beadatásával szerette volna megmutatni a balkáni ország szkeptikus lakosainak azt, hogy a vakcina igenis biztonságos.

 

A szomszédos Csehországban szintén Andrej Babiš kormányfő volt az, aki elsőként oltatta be magát. Példáját Miloš Zeman elnök is szeretné követni.

 

Csehországban is elkezdődött az oltás. Babiš és egy háborús veterán kapta az első vakcinát

 

Webnoviny.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!