Nyitókép: Facebook (rendőrség)

 

Az elmúlt órákban szinte az egész országra fehér hótakaró került, és az elkövetkező napokban is marad a fagypont körüli idő. Vezetni azonban akkor is kell. A rendőrség ezért néhány jó tanáccsal látta el a gépjárművezetőket.

 

Hogyan vezessünk havas úton, téli körülmények között?

 

1. Az első és legfontosabb dolog a téli gumi. Bízunk benne, hogy már mindenki lecserélte a nyáriakat és nem várt vele az első hóra.

 hirdetes_810x300  

 

2. Kezeljük érzékenyen a volánt és a pedálokat – gépkocsivezetés közben kerüljük a hirtelen mozdulatokat, gyors mozdulatot. Ez ugyanis könnyen csúszáshoz, és balesethez vezethet. Vezetés során hosszabban, de fokozatosan fékezzünk. Indulásnál szintén fokozatosan kezdjük adagolni a gázt.

 

3. Biztonságos távolságtartás – havas felületen sokkal hosszabb a féktáv. Hirtelen fékezésnél sokkal nagyobb az esélye, hogy megcsúszunk.

 

4. Vezessünk lassabban

 

5. Takarítsuk le az autóról a havat – Fontos, hogy jól lássuk az utat a gépkocsiból. A ráfagyott jeget, havat ezért indulás előtt el kell távolítani, hogy a lepotyogó darabok ne veszélyeztessék és ne okozzon kárt a többi közlekedőben.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!