Nyitókép: Laky Erzsébet

 

A csomagolás, szállítás nem kis költséggel jár.

 

Az utóbbi időben elterjedt az ételek házhoz való rendelése. Egyrészt az otthoni munkavégzés (home office), másrészt az étteremben kényszerű zárva tartása miatt. Mégpedig azoknál, akiknek nem jut idejük főzésre, vagy csak nincs kedvük, esetleg így igyekeznek támogatni kedvenc éttermüket.

 

Kep: kobepack.hu

 

 hirdetes_810x300  

Az éttermek műanyag dobozos kiszerelései, amellett, hogy több szempontból jó megoldás – pl. kényelem – rengeteghulladékot is termel. Ugyanez igaz az elvihető italok esetében is. Hiszen az egyszer használatos  műanyag dobozok a szemétben végzik. Jó lenne, ha a vendéglátó egységek erre is tudnának figyelni.

 

 

Ha az ember saját maga megy ebédért, akár ételhordót is vihetne magával. A kényelem ugyan nagy úr manapság, de lássuk be, a műanyag nincs jó hatással az ételekre és életkörnyezetünkre sem. Nem beszélve arról, hogy a műanyag ételhordót is meg kell fizetnünk. A mondás is így szól: Sok kicsi sokra megy.

 

 

Étterem tulajdonosokkal beszélgetve elmondták, hogy a már jól ismert műanyag ételdobozokat kivonják a forgalomból. Jön majd helyettük valami más, bár még nem tudni, mi is lesz az. A vendéglátósok bosszankodnak is emiatt, hiszen nem tudni, mire számítsanak, és főleg, mibe fog mindez kerülni.

 

 

Nem elhanyagolható továbbá a termékek rendelésénél adódó szállítási díj sem. Hiszen nem mindegy, hogy egy termék 11 euróba kerül vagy 11+3, esetleg több euró. A csomagkiadók sem lehetnek mindig nyitva, ahol a szállítási díj 2,80 euró körül mozog. Arról nem is beszélve, hogy vannak olyan „bunkó” futárok is (mély tisztelet a kivételeknek), akik napokig ígérik, hogy hozzák a csomagot, végül azonban mégsem jut el hozzánk a csomag. Esetleg olyan lekezelően beszél a címzettel, hogy az ember kedve is elmegy a rendeléstől.

 

 

Jó kérdés, hogy mi lenne a megoldás, hiszen nem mindegy, mennyi pénzt adunk ki az adott termékért, ételért, és főleg, mi lesz a rengeteg műanyaggal, amelyet így termelünk.

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.