Elemér
  • HUF: 362.38
  • USD: 1.21
  • 2 °C
  • 12 °C
Mindennapjaink

A Youtube nem állt be a sorba, nem tiltotta le végleg Trumpot

Az amerikai mainstream sajtó nekiesett a videómegosztónak, mert vonakodik törölni Trump fiókját

Nyitókép forrása: bbc.com

 

A Youtube korlátozta, de nem tiltotta le teljesen Donald Trump leköszönő amerikai elnök fikját. Szemben a Facebookkal, a Snapchattel és a Twitterrel. Trumpt egy január 6-i nyilatkozata miatt törölték több közösségi hálóról is, miután a Capitoliumot megostromlók mellett foglalt állást.

 

Nem sokkal a nyilatkozat után a Facebook bejelentette, hogy – eddig példátlan módon – blokkolja Donald Trump fiókját legalább január 20-ig – Joe Biden beiktatása napjáig. Nem sokkal később a Snapchat is letiltotta a republikánus elnök fiókját, először csak átmeneti jelleggel, aztán véglegesen. A harmadik a sorban a Twitter volt, amely végleg kitiltotta a hálózatáról Donald Trumpot.

 

A Youtube azonban nem követte az ő példájukat, bár a január 6-i nyilatkozata miatt gyűlöletbeszéd okán január 19-ig felfüggesztették tartalomközlési jogát, a jelzett időpontig tehát nem tehet közzé videót. Az intézkedés előtt közzétett tartalmai azonban szabadon hozzáférhetőek, például az a bő 40 perces felvétel, ahol az elnökválasztás során történt vélt vagy valós csalásokról beszél – a mainstream média nagy bánatára. Az amerikai baloldali-liberális sajtó apraja nagyja most a Youtube-ot támadja, amiért nem törli Trumpot az hálózatából.

 

A cnbc.com elég szemérmetlenül meg is jegyzi, hogy míg a Facebook és a Twitter elsősorban “a hirdetőknek tartozik elszámolással”, a Youtube a tartalomközlőkkel is szoros szimbiózisban él: ha túl könnyelműen dönt a tartalmak vagy személyek törléséről, elidegeníti őket.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket