Nyitókép: Laky Erzsébet

 

Nyomokban havas városkép, kevesebb mozgás, és reménykedő emberek. Többnyire ezek jellemzik a nagymegyeri mindennapokat.

 

A január 24-ig érvényes korlátozások a város életére is kihatnak. Nagymegyeren megszokotthoz képest kevesebb a mozgás. Az idősek bevásárlási sávja sincs helyi szinten kihasználva, ezt a drogéria-, valamint élelmiszerüzlet elárusítói is elmondták. Mérgelődnek is, hogy a két óra alatt szinte kong az ürességtől az üzlet.

 

Sajnáljuk azokat, akik ez idő alatt szokták oldani a bevásárlást, hiszen az idősáv így egyáltalán nincs kihasználva, ami így nekünk is teher. De hiába mondjuk, nem tudunk mit tenni”

 

  hirdetes_300x300   

– fogalmazott az egyik eladó.

 

 

Akadt olyan üzlet is, ahol adott napon  az idősek bevásárlási sávja alatt senki sem volt vásárolni. Szokatlan, hogy minden zárva van. Néhány nyugdíjas ügyes-bajos dolga elintézése után kisebb csoportban beszélgetett a városközpontban.

 

 

Néhányan a postán várakoztak, míg mások henteshez igyekeztek. Voltak, akik a kupakgyűjtő szívbe rakták az összegyűjtött kupakokat. A városi hivatal körül sem volt mozgás, hiszen a kijárási tilalom miatt inkább az elektronikus ügyintézés ajánlott.

 

 

Az emberek félnek a vírustól, de reménykednek abban, hogy lassacskán visszakapjuk a szabadságunkat. Az oltáshoz való viszonyulásuk leginkább óvatos. Egyúttal szomorúan mondják, hogy ki mindenki vesztette életét a koronavírusban, vagy szenvedte meg a mindennapokat a betegség során.

 

Újév napja a Körképen Mahulányi József nagymegyeri esperes-plébánossal: Jószerencse? Balszerencse? Ki tudja?

 

Több szülőt is megkérdeztünk, akik elmondták, hogy inkább legyen távoktatás, mint hogy a gyermekek megfertőződjenek.

 

 

Nem kellemes látvány, hogy hány cukrászda, étterem üzlet kényszerül zárva tartani. Többen hiányolják a támogatásokat, valamint a számokat, amelyek alátámasztanák, hogy bizony joggal kell zárva tartaniuk, mivel sokan betegedtek meg a falaik között Mindezek ellenére mégis reménykednek a nagymegyeriek egy jobb jövőben…

 

További képeink:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laky Erzsébet

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.