Nyitókép: MS/SME

 

A Szlovák Közegészségügyi Hivatal szerdától (január 27.) ismét engedélyezi a könyvtárak megnyitását. A látogatóknak a könyvtárba való belépéskor negatív vírustesztet kell felmutatniuk.

 

A negatív teszt lehet PCR- vagy antigénteszt, és az elvégzési ideje nem lehet régebbi január 18-nál.

 

  hirdetes_300x300   

Annak, aki már átesett a COVID-19-en, bizonyítékot kell felmutatnia arról, hogy 2020. november 2. és 2021. január 17. között koronavírust diagnosztizáltak nála. A könyvtárak azt is el fogják fogadni, ha valaki igazolást tud felmutatni arról, hogy már megkapta a koronavírus elleni oltás második adagját, és a második adag beadásától számítva már eltelt 14 nap.

 

A látogatóknak kötelező a maszkviselés. Amennyiben az illetőn szájmaszkján van kilélegző szelep, azt egyszer használatos szájmaszkkal kell eltakarnia. A kézfertőtlenítés és az egyszer használatos kesztyű viselése szintén kötelező.

 

A könyvtárban be kell tartani a kétméteres távolságot, a látogatók számát pedig úgy kell korlátozni, hogy 15 négyzetméteren egyszerre csak egy személy tartózkodjon. Ebbe a létszámba nem számítódnak bele a gyerekek 10 éves korig és a felnőtt kísérőjük. A könyvtárak helyiségeiben tilos az étel- és italfogyasztás.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!