Nyitókép forrása: archív

 

A Facebook többé nem javasolja a civil  és politikai csoportosulások profiljai a platform felhasználóinak – jelentette be szerdán Mark Zuckerberg, a Facebbok elnök-vezérigazgatója.

 

A közösségi háló tavaly ősszel az amerikai választásokra való tekintettel az USA-ban ideiglenesen leállította a politikai csoportokra vonatkozó ajánlásokat a hírfolyamokból, most szerdán közölték, hogy a gyakorlatot globálisan kiterjesztik és állandósítják – írja a Reuters.com.

 

Az amerikai demokraták az elmúlt napokban azért támadták a Facebookot, mert teret adott a „gyűlöletet szító csoportoknak”, és hozzájárult az olyan zavargások megszervezéséhez, mint a Capitolium ostroma volt. Érdekes, hogy ugyanez a vád nem merült fel a demokratákban a fél országot lángba borító szélsőbaloldali mozgalmak kapcsán, nem mellesleg, a most elnökválasztásokat hajszál híján megnyerő demokraták felelősségéről is túl kevés szó esik.

 

  hirdetes_300x300   

A Facebook ajánlásainak letiltása ellenére a csoportok, közösségek oldalak továbbra is kereshetőek, látogathatók lesznek, és csatlakozni is lehet hozzájuk.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!