Nyitókép: kollázs, fotók forrása: slovenskoproticovidu.sk

 

A koronavírus elleni oltást támogató kampányba immáron a szlovákiai magyarság képviselői is bekapcsolódtak. Az Egészségügyi Minisztérium által indított slovenskoproticovidu.sk oldalon így már nem csak szlovák személyiségek állnak ki a koronavírus elleni oltás mellett, hanem felvidéki magyarok is.

 

A kampányba ezidáig Bárdos Judit színésznő, Hégli Dusán koreográfus és Hanesz Angelika pedagógus kapcsolódott be. Személyes üzeneteiket nem csak szlovákul, hanem magyarul is  elolvashatják az érdeklődők.

 

Az egészségügyi tárca ígérete szerint hamarosan a propagációs anyagok magyar verziói is elérhetőek lesznek, melyeket a nemzetiségi sajtón keresztül juttatnának el a felvidéki magyarokhoz.

 

 hirdetes_810x300  

Hanesz Angelika

 

A 2019-es az Év Pedagógusa verseny közönségdíjasa

 

Hanesz Angelika, forrás: slovenskoproticovidu.sk

 

A vakcina – visszatérés az iskolába

 

„Szeretnénk visszatérni az iskolába, ahol nincsenek korlátozások, ahol találkozhatunk, szabadon mozoghatunk, örülhetünk, láthatjuk a gyermekek mosolyát. Ügyesen megtanultuk az online kommunikációs eszközök használatát, de a kamerákon keresztül nem tudjuk megfogni egymás kezét. Hiányoznak a találkozások, beszélgetések és az ünnepek.

 

A vakcina számomra visszatérést jelent a kihívásokkal teli világba, a csapatmunkához és a teljes értékű családi élethez. Szeretném újra meglátogatni a családtagjaimat anélkül, hogy veszélyeztetném az egészségüket és életüket.”

 

Hégli Dusán

 

Koreográfus, az Ifjú Szivek Táncszínház művészeti igazgatója

 

Hégli Dusán, forrás: slovenskoproticovidu.sk

 

A vakcina – kulcs, hogy újra megnyíljon a világ

 

„Már szüleink, nagyszüleink életét is számtalan oltás védte és sok esetben meg is mentette az elmúlt évtizedekben. A vakcinák mára tulajdonképpen újkori hagyományaink részévé váltak.

 

Bízom a tudományban. Hatalmas eredmény hogy az ember alig egy év alatt képes volt életünk legnagyobb globális kihívására működőképes választ adni. Azzal, hogy beoltatjuk magunkat, szerény mértékben ugyan, de hozzájárulunk, hogy a világjárvány mihamarabb véget érjen. Rajtunk is múlik mikor mehetünk újra színházba, koncertre vagy iskolába.”

 

Bárdos Judit

 

Színművésznő

 

 

A vakcina –  kiút a bezártságból 

 

„Gondolom mindannyian nagyon várjuk már, hogy végre múlt időben beszélhessünk a járványidőszakról.  A védőoltás segít elérni e közös vágyunk, de ami a legfontosabb, hogy életeket menthet meg. Badarság azt hinni, hogy a vakcina értelmetlen, vagy veszélyes.  Én már alig várom, hogy újra szabadon elmehessek moziba, színházba, koncertekre, fesztiválokra. Vágyom az emberközeli élményekre, találkozásokra.

 

Én nem félek a védőoltástól.”

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.