Nyitókép: illusztráció

 

A szlovák Statisztikai Hivatal közösségi oldalán tett közzé egy figyelmeztetést, miszerint csalók kínálnak segítséget a népszámlálásnál.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, 2021. február 15-től megkezdődött az ország történetének első online népszámlálása, melynek keretében március 31-ig mindenki otthona kényelméből töltheti ki a népszámlálási ívet. Az eredeti tervek szerint a népszámlálási asszisztensek már ez alatt az idő alatt segítséget nyújtottak volna az ívek kitöltésénél azoknak, akik azt nem tudják egyedül megoldani például internet vagy számítógép hiányában.

 

A járványügyi helyzetre való tekintettel azonban a számlálóasszisztensek csak április 1-től kezdik meg munkájukat és egészen október 31-ig segítik azokat, akik kérik a segítségüket.

 

 hirdetes_810x300  

A Statisztikai Hivatal közlésében a fentiekkel összhangban arra hívja fel a figyelmet, hogy április 1-je előtt egyetlen hivatalosan megbízott számlálóasszisztens sem keresi fel a polgárokat azzal, hogy segítsenek a kérdőív kitöltésében. Az asszisztált népszámlálás kezdetéről időben fogják értesíteni a települések lakóikat.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!