Ida
  • HUF: 357.24
  • USD: 1.19
  • 3 °C
  • 9 °C
Mindennapjaink

Az EU március elején hagyja jóvá a Johnson&Johnson egyadagos vakcináját

Ha hinni lehet a franciáknak, akkor március végén, április elején már el is kezdhetik oltani vele az embereket

Nyitókép forrása: stratitstime.com

 

A Johnson&Johnson amerikai gyógyszervállalat koronavírus elleni, egyadagos vakcináját várhatóan március elején hagyják jóvá az Európai Unióban – közölte vasárnap egy francia miniszter az AFP hírügynökség szerint.

 

Az Egyesült Államokban a J&J készítménye szombaton kapott zöld utat az ottani gyógyszerfelügyelettől (FDA) “sürgősségi eljárás” keretében. Az FDA szerint az egyadagos vakcina “nagyon hatékonyan előzi meg a koronavírus-fertőzés súlyos formáját, beleértve az új mutációk okozta COVID-19-et is”.

 

Agnes Pannier-Runacher francia ipari miniszter a France 3 televíziónak azt nyilatkozta vasárnap, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) már vizsgálja a J&J vakcina hatékonyságát, és hangsúlyozta, hogy egy március eleji engedélyezés lehetővé tenné, hogy az oltóanyagot március végén április elején már élesben bevessék a koronavírus elleni harcban. Kiemelte, hogy az amerikai vakcina nagy előnye, hogy csak egy adagra van belőle szükség (más szavakkal, ugyanakkora gyártáskapacitással kétszer annyi ember oltható be, mint a többi oltóanyag esetében – a szerk.). Azt azonban nem zárta ki, hogy később emlékeztető oltásra lesz szükség.

 

A J&J vakcinájának hatékonyságát az amerikai hatóságok 85,9 százalékosra, a dél-afrikai felügyelet 81,7 százalékosra, a brazil hivatal pedig 87,6 százalékosra mért.

 

Straitstime.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket