Zsolt
  • HUF: 357.46
  • USD: 1.19
  • 7 °C
  • 20 °C
Mindennapjaink

A franciák az idősebbekre is kiterjesztik az AstraZenecával való oltást – Matovič követné a példájukat

Európa legtöbb országában 65 év alatt alkalmazzák csak a brit-svéd készítményt

Nyitókép forrása: bbc.com

 

Franciaország változtat az oltási politikán, már az időseket is beoltatná az AstraZeneca vakcinával. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Franciaország egyike azon tagállamoknak, ahol százezres nagyságrendben állnak a raktárakban a brit-svéd oltóanyag ampullái. Az kormányzat által keltett bizalmatlanság miatt az emberek nem voltak hajlandóak AstraZenecával beoltatni magukat. A harmadik hullám beköszöntével azonban nagy pálfordulások jöttek, a francia kormány pedig ma jelezte, hogy a krónikus betegséggel küzdő idősebb generációkat is az Astra vakcinájával oltanák be.

 

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a franciánál hamarosan a krónikus betegséggel küzdő 65-74 éveseket is beoltják majd azt Astrával. Nemrég megjelent tanulmányokra hivatkozva azt hangsúlyozzák, hogy a brit-svéd készítmény hatékonysága az időseknél nagyon magas. A 74 évnél idősebbeket továbbra is a Pfizer vagy a Moderna oltóanyagával oltják majd.

 

A legtöbb európai országban többnyire a 65 év alattiakat oltják az AstraZenecával, elsősorban mellékhatásai miatt. Spanyolországban és Szlovákiában csak 55 éves korig alkalmazzák ezt az oltóanyagot. A francia példára reagálva azonban kedd délelőtt Igor Matovič szlovák kormányfő is jelezte, hogy szerinte fontolóra kéne venni az Astra használatának kiterjesztését az idősebb korosztályokra is.

 

Na Slovensku odborníci odporúčajú zatiaľ očkovať AstrouZenecou len do 55 rokov … avšak na základe dobrých výsledkov z…

Közzétette: Igor Matovic – 2021. március 2., kedd

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket