Nyitókép forrása: bbc.com

 

Franciaország változtat az oltási politikán, már az időseket is beoltatná az AstraZeneca vakcinával. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Franciaország egyike azon tagállamoknak, ahol százezres nagyságrendben állnak a raktárakban a brit-svéd oltóanyag ampullái. Az kormányzat által keltett bizalmatlanság miatt az emberek nem voltak hajlandóak AstraZenecával beoltatni magukat. A harmadik hullám beköszöntével azonban nagy pálfordulások jöttek, a francia kormány pedig ma jelezte, hogy a krónikus betegséggel küzdő idősebb generációkat is az Astra vakcinájával oltanák be.

 

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a franciánál hamarosan a krónikus betegséggel küzdő 65-74 éveseket is beoltják majd azt Astrával. Nemrég megjelent tanulmányokra hivatkozva azt hangsúlyozzák, hogy a brit-svéd készítmény hatékonysága az időseknél nagyon magas. A 74 évnél idősebbeket továbbra is a Pfizer vagy a Moderna oltóanyagával oltják majd.

 

A legtöbb európai országban többnyire a 65 év alattiakat oltják az AstraZenecával, elsősorban mellékhatásai miatt. Spanyolországban és Szlovákiában csak 55 éves korig alkalmazzák ezt az oltóanyagot. A francia példára reagálva azonban kedd délelőtt Igor Matovič szlovák kormányfő is jelezte, hogy szerinte fontolóra kéne venni az Astra használatának kiterjesztését az idősebb korosztályokra is.

 

 hirdetes_810x300  

Na Slovensku odborníci odporúčajú zatiaľ očkovať AstrouZenecou len do 55 rokov … avšak na základe dobrých výsledkov z…

Közzétette: Igor Matovic – 2021. március 2., kedd

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.