Nyitókép: lastminutky.sk

 

Annak ellenére, hogy új óvintézkedések értelmében természetjárás céljából sem mehetünk át egyik járásból a másikba, a külföldi utazás továbbra sme állt le.

 

Míg a szlovákiai síközpontok, akvaparkok és hotelek zárva vannak, addig egyes országok tárt kapukkal várják a kirándulókat. Annak ellenére, hogy az utazás nagymértékben korlátozott, a szlovákiai turisták mégis eljutnak a tengerparthoz, amihez elsősorban a bécsi repteret veszik igénybe.

 

 hirdetes_300x300  

„A határon elég megmutatni a repülőjegyet, a kivétel pedig arra a személyre is vonatkozik, aki az utasokat szállítják a reptérre. Elég az online regisztrációt kitölteni“

 

– magyarázta a Patrik Vas, a Pelikán stratégiai partnermenedzsere.

 

Az osztrák szabályok szerint a reptérre vezető út kivételt képez a szigorú szabályok alól. Vas elmondása szerint több turista él a budapesti repülés lehetőségével is, ugyanis ebben az esetben sem okoz problémát a reptérre való eljutás.

 

Maldív-szigetek, Zanzibár és Dubaj

 

Az, hogy hova utaznak a turisták, nagymértékben függ az adott ország járványellenes óvintézkedéseitől.

 

A Pelikán szerint az utasok két típusát lehet megkülönböztetni. Az egyik csoportba azok a turisták tartoznak, akik a lehető legbiztonságosabb úti célt keresik, és az országba való belépés bonyolultabb szabályai sem érdeklik őket. A másik csoportba pedig azok a kirándulók tartoznak, akik a lehető legkevesebb korlátozással rendelkező úti célt keresik.

 

„Hetente megközelítőleg 500 szlovákiai polgár repül velünk“

 

– mondta Vas, aki hozzátette: a kedvenc úti célok közé az olyan egzotikus kirándulóhelyek tartoznak, mint a Maldív-szigetek, Zanzibár és Dubaj. A Kiwi.com repülőjegy-kereső weboldal szerint a szlovákiai polgárok London, Bécs és Hurghada iránt mutatták a legnagyobb érdeklődést.

 

A Pelikán szerint az utazást illetően a hazai polgárok többsége továbbra is óvatos és figyelemmel kíséri az aktuális járványellenes óvintézkedéseket. Mindezek ellenére lassacskán készülnek az idei nyári szezonra. A Kiwi.com adatai szerint a szlovákiai turisták elsősorban Kijevbe, Londonban, Dubajba, Dalamanba, Burgaszba, Lvivbe és Athénba keresnek nyári repülőjegyeket.

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.