Nyitókép forrása: bbc.com

 

Eddig több mint 300 millió adag vakcinát adtak be az embereknek a világ 100 országában – írja a BBC.com. Hatalmasak azonban a különbségek a vakcinázás mértékét tekintve. Egyes országok még nem is jutottak hozzá oltóanyaghoz, máshol a tömeges oltás hatékonyságával van gond.

 

A BBC által közzétett interaktív térkép rendkívül beszéds: Afrika legtöbb országáról nincs releváns adat, Európában nagyon a szakadékok, de első ránézésre Közép-Kelet-Európa jobban áll, mint a Nyugat.

 

A világ oltottsági szintje jelenleg 3,9 százalékos, pontosabban, 100 emberből átlagban 3,9 kapott már legalább egy adag oltást. Izrael olyan jól áll, hogy a statisztika 101,1-et mutat nála, vagyis ott a népességnél több több vakcinát fogyasztottak már el, ami nem 100 százalékos oltottsági szintet jelent, hanem azt, hogy a népesség nagyon nagy része rendelkezik egy, és valamivel kisebb része kettő adag oltással.

 

 hirdetes_810x300  

Az Egyesült Arab Emírségek mutatószáma 63,4, ami szintén kiemelkedő. Az EU-ból kilépő Nagy-Britanniában 35,2 beoltottnál tartanak 100 felnőtt lakosra vetítve, az Egyesült Államokban 27,3 beoltott személy jut 100 főre.

 

A BBC térképe szerint Magyarország 13,3, Lengyelország 10,4, Csehország 7,7, Szlovákia pedig 9,6 beoltott személyt számlál száz felnőttre számolva.

 

(A térképet a képre kattintva tekintheti meg)

 

Forrás. BBC.com

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.