Nyitókép forrása: mandiner.hu

 

Az elmúlt napokban Gyurcsány Ferenc pártja ismét csúcsra járatja a határon túli magyarok elleni politikai támadásokat. Ezúttal a magyar vakcinakészleteket féltik tőlünk, bár a  végső cél továbbra is a külhoni magyarok szavazati jogának megvonása – ami a Demokratikus Koalíció szempontjából érthető, hiszen sok szavazatra határon túliaktól nem számíthatnának.

 

Februárban Vadai Ágnes tett megjegyzést az erdélyi Marosszentgyörgyön magyarországi támogatással megépülő fedett jégpálya avatásával kapcsolatban. Nem sokkal később Arató Gergely, egy másik DK-s politikus érezte szükségét annak, hogy a külhoni magyarok szavazati jogának megvonását sürgesse. Ő arra reagált, hogy Jakab Péter jobbikos országgyűlési képviselő azt találta mondani, hogy a magyar ellenzék „többé-kevésbé egyetért abban, hogy a határon túli magyaroktól nem lehet elvenni a szavazati jogot”.

 

Ennek ellensúlyozására Arató kijelentette, hogy a DK politikája nem változott, és továbbra is azt vallják, senki se szavazhasson Magyarországon, aki nem él Magyarországon.

 

 hirdetes_810x300  

Most a téma fenntartásán próbálkozva levélben kértek információt Orbán Viktortól, hogy vajon”hány határon túli jutott oltáshoz a magyar készletekből?”.

 

Vadai az ATV politikai műsorában azt nyilatkozta, hogy teljesen legitim a kérdésfelvetése , és „már kezd belefáradni, hogy vannak ilyen szent tehenek, akikhez nem lehet hozzáérni”.

 

Vadai tehát azt firtatja, hogy számolt-e a magyar kormány azzal, hogy magyar állampolgársággal rendelkező külhoni magyarok mehetnek át Magyarországra vakcináért.

 

„Nem lehet ma eltagadni, hogy vannak ma Magyarországon olyan, állampolgársággal rendelkező személyek, akiknek semmilyen kötődésük nincs Magyarországhoz: nincsenek magyar felmenőik, nem beszélnek magyarul”

 

– állítja Vadai, hozzátéve, hogy az ilyen személyek „kiszűrése” nem történt meg.

 

„A Fideszen kívül senki nem tudja, hogy hány határon túli magyar van Magyarországon” – jelentette ki.

 

 

Körkép.sk, Mandiner.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.