Nyitókép: ovodaprogram.eu

 

A Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program magyarországi és külhoni óvónőknek írt ki pályázatokat

 

A Kárpát-medencei magyar óvodaépítéseket, -fejlesztéseket szervező, irányító program több területen segíti a külhoni magyar óvodákat, az óvodapedagógusok rendszeres továbbképzési programja mellett többek között kisebb pályázati lehetőségekkel is.

 

Csipkefa bimbója címmel magyarországi és a külhoni magyar óvodák pedagógusainak írt ki nemrég pályázatot a program. A cél kettős: a hagyományőrzés, és a tapasztalatcsere ösztönzése. Szeretnék arra bátorítani a hazai óvodákat, hogy ismerjék meg a gyakorlatban a külhoni magyar népi hagyományokat, majd azokat építsék be a saját a pedagógiai nevelési koncepciójukba. A másik, nem kevésbé fontos szándék, hogy segítsenek kialakítani új testvéróvodai kapcsolatokat, valamint támogassák a már meglévő együttműködéseket.

 hirdetes_810x300  

 

Kép forrása: ovodaprogram.eu

 

A program minden költséget fedez, beleértve az utazást, a szállást és a napi ellátást. Amennyiben az aktuális szabályok az utazást negatív PCR-teszthez kötik, úgy annak költségeit is vállalja a kiíró.

 

Érdeklődőkben szerencsére nincs hiány. Az előzetes levelek, telefonok arról tanúskodnak, hogy akár egy-egy óvoda teljes pedagógusközössége is örömmel utazna. A jelentkezők azért tartják jónak a pályázatot, mert szervezett keretek között lehetőséget nyújt, hogy új tudással gazdagodjanak.

 

A Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program rendszeresen ír ki hasonló pályázatokat. Még fut a tavaly ősszel meghirdetett Jön a kocsi kiírás, amelyen külhoni óvodák indulhattak egy hagyományőrző előadással. A seregszemle célja bemutatni a hagyományőrzés kiemelt szerepét az óvodai nevelésben, megmutatni a magyar népi kultúra gazdag tárházát, kiemelt szerepét az anyanyelv megtartásában, a magyar identitás megerősítésében. A beküldött videókra most a közönségszavazatokat várják a program Facebook-oldalán.

 

Szintén 2020-ban hívta a program blogírói képzésre a külhoni óvodapedagógusokat, a jelentkezők közül többen már szerzői is a weboldal Blog menüpontjának.

 

A pályázatok gyakorlati lebonyolítását a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. intézi.

 

A pályázati lehetőségről bővebben ITT lehet olvasni.

 

Körkép.sk/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.