Nyitókép: aktuality.sk

 

A március 8-val kezdődő héten egyetlen esetben sikerült laboratóriumi vizsgálatokkal bizonyítani a koronavírus dél-afrikai variánsának jelenlétét Szlovákiában. A jelek szerint egy olyan férfiről van szó, aki Szomáliából tért haza munkaútról, majd azonnal házi elkülönítésbe került.

 

A férfi csak egyetlen személlyel került szoros kapcsolatba, aki vele egy háztartásban él. Boris Klempa, a Szlovák Tudományos Akadémia (SAV) munkatársa megerősítette, hogy a héten 111 víruspozitív mintát vizsgáltak meg Szlovákia különféle területeiről, miközben 94 genom szekvenciát sikerült készíteniük. Egy esetben azonosították a dél-afrikai, 6 esetben a cseh és 87 esetben a brit variánst.

 

Ján Mikas országos tisztifőorvos szerint minden járványügyi intézkedést betartottak a dél-afrikai variáns esetében. Hivatala emlékeztetett, hogy Szlovákiában idáig 8 esetben bizonyították laboratóriumi vizsgálatokkal a koronavírus dél-afrikai variánsát. Minden személy külföldön tartózkodott előzőleg, majd hazatértük után azonnal karanténba vonultak.

 

 hirdetes_400x285  

A Közegészségügyi Hivatal közlése szerint ebben a pillanatban nem mutatkozott meg a dél-afrikai mutáció terjedése az országban.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!