Nyitókép forrása: pestisracok.hu

 

A magyarországi, gyakran szélsőjobboldalinak titulált Jobbik kezd feloldódni az újonnan létrejött magyar ellenzéki összefogásban. Nem csak arról van szó, hogy baloldali pártokkal lépett szövetségre – köztük Gyurcsány Ferenc DK-jával – hanem arról is, hogy szándékosan hallgat a DK-s politikusok határon túli magyarok elleni támadásairól.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, több DK-s politikus is éles támadásokat fogalmazott meg a határon túli, különösen a kárpátaljai magyarok irányába. Már nem csak a magyar kormány gazdasági támogatását sajnálják tőlünk, hanem a vakcinát is. Olyan híreket terjesztenek, miszerint a határon túliak tömegével járnak át Magyarországra beoltatni magukat. A támadások nem csak hogy alattomosak és a politikai kultúra legalját képviselik, de egyben értelmetlenek is. Teljesen logikus, hogy a vírus nem áll meg a határoknál, tehát minden ország érdekelt abban, hogy a szomszédainál is sikeres legyen az immunizálás.

 

Jóval többet elárul az új magyarországi ellenzéki összefogásról, hogy a névileg nemzeti beállítottságú Jobbik csendben hallgat újdonsült szövetségesei kijelentéseiről, nem mer vagy nem akar velük ellentétes véleményt megfogalmazni.

 

 hirdetes_300x300  
Potápi: Gyurcsány diktál

 

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Magyar Nemzetnek nyilatkozva szégyenteljesnek és megdöbbentőnek nevezte, hogy a Gyurcsány-párt uszít a határon túliak ellen, a Jobbik pedig ezt szó nélkül tűri.

 

„Miközben Jakab Péter a szavak szintjén fontosnak tartja a külhoni magyarság támogatását, továbbra is mélyen hallgat a DK határon túli magyarok elleni elképesztő megnyilvánulásairól. Így működik a baloldali összefogás: Gyurcsány Ferenc diktál, a többiek pedig meghunyászkodva követik”

 

fogalmazott Potápi.

 

A Magyar Nemzet emlékeztetett, Vadai Ágnes DK-s politikus nemrég egy online sajtótájékoztatón a következőket mondta a kárpátaljai magyarokról: „Jönnek! Felvenni a nyugdíjat, vásárolni, és a hírek szerint oltakozni is.” Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese pedig nem tartja igazságosnak „emberek kezébe adni a döntést a haza sorsáról, akik soha nem éltek itt, nem itt nevelnek gyereket, nem itt fizetnek adót, és semmilyen formában nem viselik a döntésük következményét”.

 

Valójában nincs semmiféle konszenzus

 

Gyurcsány Ferenc pártjának viselkedését nem csak a Jobbik képtelen érdemben lereagálni. A Szlovákiában és Romániában rendszeresen a többségi pártok mellett és a magyar pártok ellen kampányoló Momentum elnöke, Fekete-Győr András szavai sem érnek sokat ebben a kérdésből. Ő nemrég még ellenzéki „konszenzusról beszélt” a külhoni magyarok támogatásának kérdésében. A DK-s Arató Gergely rögtön ellentmondott.

 

„Nevetséges és szánalmas, hogy az ellenzéki „összefogás” még kívülre sem igyekszik azt a látszatot kelteni, hogy valóban összefogás lenne közöttük. Elvtelen emberek gyülekezete, akiket csak a hatalom érdekel”

 

fogalmazott ezzel kapcsolatban Potápi, hozzátéve, hogy Jakab Péter, a Jobbik elnöke nem mond igazat, amikor arról beszél, hogy konszenzus van a szivárványkoalíció pártjai között a külhoni magyarok szavazati jogának biztosítása ügyében.

 

Ami pedig a koronavírus elleni vakcinázást illeti, Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a napokban jelentették be, hogy miután Magyarországon minden oltásra regisztrált polgárt beoltottak, a határon túli magyarokat is segítik oltáshoz jutni. Kiemelték, hogy ez elsősorban a kárpátaljai magyarokat illeti, mert a többi közép-európai országban viszonylag jól haladnak a vakcinázással. 

 

A DK-s politikusok ismét a külhoni magyarok ellen hergelnek

 

Körkép.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.